back

Заробітна плата має виплачуватися вчасно!

24 лютого 2011

Днями в райдержадміністрації відбулося засідання тимчасової районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке провів голова райдержадміністрації М.В.Кудрик спільно з головою районної ради М.Б. Литвином. На засіданні обговорювалося питання щодо забезпечення своєчасності та повноти виплати заробітної плати, сплати внесків до Пенсійного фонду України, податків, зборів та інших обов`язкових платежів.

Як зазначив у своєму виступі Микола Васильович Кудрик, станом на 1 червня 2010 року заборгованість із заробітної плати на підприємствах району становила 624,6 тис.грн., та завдяки налагодженій співпраці райдержадміністрації та керівників підприємств району, заборгованість із заробітної плати була погашена раніше встановленого графіком терміну і станом на 1 жовтня 2010 року була ліквідована. «Проте в січні 2011 року намітилася негативна тенденція по несвоєчасній виплаті заробітної плати, особливо в промисловій групі підприємств району. Тому згідно вимог постанови Верховної Ради України першочерговим завданням Комісії спільно з керівниками підприємств-боржників є вжиття всіх можливих заходів щодо ліквідації заборгованості до 01 квітня 2011 року», - наголосив керівник району.

У обговоренні питання, винесеного на порядок денний засідання Комісії, взяли участь заступник голови райдержадміністрації Кругол А.М., начальник МДПІ Яковенко В.В., управління ПФУ в Чернігівському районі Шелупець О.І. та інші.

Про стан виплати заробітної плати працівникам доповіли керівники підприємств-боржників, а саме: ДП «Чернігівторф», філія «Смолинторф» ДП «Чернігівторф», філія «Чернігівський райавтодор», ТОВ «Агрофірма Іванівська», КП «Райсількомунгосп», ТОВ «Брус Майстер», зазначивши основні причини виникнення заборгованості та шляхи погашення заборгованості і недопущення, в подальшому, її зростання. «Позитивним прикладом співпраці з райдержадміністрацією є робота керівників підприємств ТОВ «Брус Майстер» та ТОВ «Екобіопром», які в повному обсязі погасили заборгованість із заробітної плати. Поряд із цим складною залишається ситуація на філії «Смолинторф», де керівництву підприємства не вдалося стабілізувати ситуацію і, як наслідок, виникла заборгованість із заробітної плати», - зауважив Микола Васильович Кудрик.

За результатами засідання Комісії голова райдержадміністрації М.В.Кудрик дав відповідні доручення, зокрема: управлінню економіки райдержадміністрації здійснювати щоденний моніторинг своєчасності та повноти виплати заробітної плати; керівникам підприємств-боржників розробити графіки погашення заборгованості із заробітної плати із ліквідацією до 01 квітня 2011 року та чітко дотримуватися їх виконання.


За інформацією управління економіки райдержадміністрації