back

Відбулося розширене засідання Колегії райдержадміністрації

22 грудня 2010

Сьогодні в малій залі райдержадміністрації відбулося розширене засідання Колегії райдержадміністрації, яку провів голова райдержадміністрації М.В.Кудрик. У роботі колегії взяв участь голова районної ради М.Б.Литвин, начальники управлінь, відділів та інших структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, сільські та селищні голови.

На порядок денний засідання виносилося два питання: «Про виконання районної Програми подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2006-2010 рр.» та «Про стан кадрової роботи та дотримання законодавства щодо державної служби у райдержадміністрації».

По першому питанню доповідав начальнику служби у справах дітей райдержадміністрації Усик А.С. Він повідомив, що станом на 1 грудня 2010 року у районі налічується 9159 дітей, з них: дітей-сиріт - 25; дітей, позбавлених батьківського піклування - 128; перебувають у закладах інтернатного типу - 41; під опікою (проживають в сім`ях опікунів) - 93; в прийомних сім`ях та дитячих будинках сімейного типу - 14; в 59 неблагополучних сім`ях виховується 104 дитини. Працівниками служби у справах дітей постійно поновлюється банк даних дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, обстежуються умови проживання всіх сімей даної категорії.

Оскільки питання дитячої безпритульності і бездоглядності є актуальним як на рівні району, так і на державному рівні в цілому, активну участь у його обговоренні взяли начальник відділу освіти райдержадміністрації Л.О.Гаєвська, начальник управління праці та соціального захисту населення В.М.Лугова, начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Чернігівського районного відділу міліції Ю.А.Король та директор центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді А.А.Кот. Також до обговорення даного питання були залучені сільські та селищні голови Смолинської, Жеведської, Ведильцівської та Олишівської територіальних громад.

Підводячи підсумки по першому питанню, заступник голови райдержадміністрації Л.М.Юрченко наголосила на тому, що лише спільними зусиллями служби у справах дітей, відділу освіти, органів виконавчої влади на місцях, правоохоронних органів, райдержадміністрації, проводячи системну роботу по запобіганню в районі дитячої безпритульності і бездоглядності, профілактиці правопорушень, злочинності, наркоманії серед підлітків, формуванню здорового способу життя, можна вирішити дану проблему.

Про стан кадрової роботи та дотримання законодавства щодо державної служби у райдержадміністрації доповідала головний спеціаліст відділу організаційно - кадрової роботи райдержадміністрації Захарченко М.В. Вона повідомила, що у Чернігівській районній державній адміністрації та її структурних підрозділах станом на 15 грудня 2010 року працює 111 державних службовців, в управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації – 39 осіб, в фінансовому управлінні райдержадміністрації - 13, в управлінні агропромислового розвитку - 10, в малочисельних відділах райдержадміністрації – 22 державні службовці.Для координації дій, надання методично-практичної допомоги при голові райдержадміністрації діє рада по роботі з кадрами, затверджена розпорядженням голови від 26 липня 2010 року № 75-ос (голова ради – перший заступник голови райдержадміністрації Ганжа М.М.).

Також Марина Вікторівна наголосила на тому, що кадрова робота в райдержадміністрації та її підрозділах здійснюється на основі річних, квартальних, місячних планів роботи, де передбачаються питання добору, розстановки, навчання та перепідготовки кадрів, формування кадрового резерву. Робота з резервом кадрів в структурних підрозділах набула системного характеру.

У своєму виступі Марина Захарченко також зупинилася на проведенні атестації та щорічної оцінки держслужбовців.«Це є стимулом для більш відповідального ставлення держслужбовців до виконання своїх посадових обов`язків, підвищення професійного рівня», - зауважила М.В.Захарченко.

Підводячи підсумки роботи Колегії, голова райдержадміністрації Микола Кудрик наголосив на важливості тих питань, які розглядалися на засідання. По всім питанням, винесеним на розгляд Колегії, прийнято відповідні рішення та дані доручення.

На завершення М.В.Кудрик привітав усіх з наступаючими новорічними та різдвяними святами, побажав щастя, здоров`я, сімейного тепла та затишку.

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації