back

Відбувся семінар-навчання з питань призначення субсидій

24 березня 2011

23 березня головне управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації провело в Чернігівському районі виїзний семінар-навчання посадових осіб органів місцевого самоврядування з питань призначення субсидій.

У заході взяла участь заступник голови облдержадміністрації з фінансово-економічних та соціальних питань Н.В.Білоус. У роботі семінару також взяли участь начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Л.М.Юрченко, перший заступник голови райдержадміністрації М.М. Ганжа, заступник голови райдержадміністрації А.М.Кругол, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації В.М.Лугова, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські та селищні голови, секретарі та соціальні працівники територіальних громад району.

Заступник голови райдержадміністрації Анатолій Кругол розповів про діяльність робочої групи з питань надання населенню субсидій на житлово-комунальні послуги райдержадміністрації, придбання твердого палива та скрапленого газу. Зокрема він зазначив, що одним із завдань робочої групи є проведення інформаційно-роз`яснювальної роботи серед населення району. Крім того робоча група, яка збирається щомісяця, надає й індивідуальну допомогу очільникам територіальних громад району та секретарям сільських та селищних рад, які відповідають за надання населенню субсидій. Для надання консультацій мешканцям району з проблемних питань при управлінні праці та соціального захисту населення райдержадміністрації працює „гаряча” телефонна лінія, постійно здійснюється інформування населення через районну газету „Наш край”, в районному управлінні праці та соціального захисту населення та в кожній сільській та селищній раді оформлено стенди з інформацією про порядок призначення та виплати субсидій на житлово-комунальні послуги, придбання твердого палива та скрапленого газу за спрощеним механізмом. «Відсутність скарг та нарікань населення на роботу органів праці в районі та райдержадміністрації стосовно призначення субсидій свідчить про якість проведеної роботи», - зауважив Анатолій Кругол.

Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Лугова навела статистичні дані щодо кількості населення району, яке одержало субсидію.Так, пільгами на житлово-комунальні послуги у 2010 році в районі користувалось 1403 сім`ї (в 1,5 разу більше ніж у 2009 році). На відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг за призначеними субсидіями спрямовано 995,6 тис. гривень. Середній розмір субсидії в 2010 році на одну сім`ю становив 146 гривень. За 2010 рік 680 сім`ям призначено субсидій для придбання твердого палива та скрапленого газу. Субсидії готівкою отримано на суму 128,3 тис. грн. Середній розмір субсидії на одне домогосподарство у 2010 році становив 283 гривні. Станом на 1 березня поточного року субсидію на житлово-комунальні послуги отримує 1747 сімей, що в 1,8 разу більше, ніж у відповідному періоді минулого року. На виплату субсидій з початку року спрямовано 949,2 тис. гривень.

Начальник відділу адресних соціальних виплат головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Луста детально зупинилася на питанні порядку призначення субсидій на житлово-комунальні послуги, придбання твердого палива та скрапленого газу в умовах спрощеного порядку та проблемних питаннях, які виникають у процесі оформлення субсидій.

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус, підводячи підсумки семінару-навчання, зазначила, що в умовах оптимізації цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, головним завданням влади є забезпечення соціального захисту вразливих верств населення. „Дійдіть до кожного, адже ви краще знаєте свою громаду, і знаєте, кому саме потрібна допомога. Гроші ж в державі на субсидії є. Тому, роз`яснюйте, підказуйте. Люди вас обрали, довіряють вам, тож робіть все можливе, щоб виправдати їх довіру”, - наголосила Наталія Білоус.

Представники територіальних громад району мали змогу поставити виступаючим питання, які їх хвилюють найбільше.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації