back

Вітальня „Краяни” - про високу поезію Павла Тичини

31 січня 2011

Нещодавно в Центральній районній бібліотеці відзначали 120-у річницю від дня народження славетного українського поета Павла Тичини. Літературно-мистецька вітальня „Краяни” у складі сільських бібліотекарів Олександри Баран із Новоселівки, Віри Чуприни із Киселівки, Ольги Соколенко із Павлівки, Тетяни Желади із Терехівки запропонувала запрошеним на свято колегам змістовну музично-літературну композицію. Розповіли про життєвий шлях поета, про його творчість, читали вірші, а під акомпанування на баяні Віри Чуприни звучали народні та авторські пісні, в тому числі й на слова Павла Тичини.

Цікавою інформативною складовою заходу стала тематична виставка книжок різних років видання – твори Тичини і аналіз його творчості. Серед книжок були і рідкісні, наприклад збірки поезій „Ми свідомість людства” та в перекладі російською мовою „Мы совесть человечества”, які побачили світ в далеких 1957 та 1959 роках. А збірка „Живи, живи, красуйся” – у 1975 році. Їх привезла з Павлівської бібліотеки Ольга Соколенко.

У тісному спілкуванні обговорили і наступну тему для літературно-мистецької вітальні. Дану форму роботи схвалює керівництво ЦРБ, а бібліотекарі інших філіалів планують створювати ще подібні об`єднання.


Вікторія Пирковська, директор Чернігівської ЦБС