back

До уваги громадян!

13 жовтня 2011

На підставі Указу Президента України від 9 грудня 2010 року № 1085/2010 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" створена Державна реєстраційна служба України.

Указом Президента України № 401/2011 від 6 квітня 2011 року затверджено Положення про Державну реєстраційну службу України. Відповідно до цього Положення Державна реєстраційна служба України (Укрдержреєстр) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра юстиції України та входить до системи органів виконавчої влади.

Укрдержреєстр є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, основним завданням якого є: реалізація державної політики у сферах державної реєстрації актів цивільного стану, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, реєстрації (легалізації) об`єднань громадян, інших громадських формувань, статутів фондів загальнообов`язкового державного соціального страхування, якщо їх реєстрація передбачена законами, статуту територіальної громади міста Києва, друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб`єктів інформаційної діяльності, а також внесення на розгляд Міністра юстиції України пропозицій щодо формування державної політики у зазначених сферах.

Тобто на новостворену службу покладено частину повноважень, які раніше здійснювались Міністерством юстиції України. Однак, незважаючи на це до Міністерства юстиції України продовжують надходити численні звернення громадян та юридичних осіб щодо надання роз`яснень з питань, що належать до компетенції Укрдержреєстру.

Відповідно до п. 28 ч. 3 Положення про Державну реєстраційну службу України, Укрдержреєстр, який знаходиться за адресою: 02002, м. Київ, вул. Марини Раскової, 15, організовує розгляд звернень громадян з питань, що належать до його компетенції, а також підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Укрдержреєстру.


За інформацією управління юстиції в Чернігівському районі