back

Зустріч географів у Довжику

04 лютого 2011

2 лютого 2011 року на базі Довжицького НВК відбувся семінар – практикум вчителів географії з проблеми «Краєзнавчий принцип викладання географії».

Учителі району мали змогу ознайомитись із новинками науково – методичної літератури видавництва «Ранок», побували на відкритому уроці у вчителя вищої категорії, вчителя, який має звання «Старший вчитель», «Відмінник освіти України» та є керівником районного методоб`єднання вчителів географії, Кравченка Володимира Миколайовича.

За круглим столом відбулася дискусія однодумців «Краєзнавчий матеріал як засіб формування знань про рідний край», учасники якого зійшлися на думці, що географія – це не просто предмет шкільної програми, а й те джерело, яке впливає на формування широкого спектра світоглядних знань, а знання сприяють підготовці особистості до життя. Також йшлося про важливість системного проведення краєзнавчої роботи, адже пізнання географії свого краю формує риси патріотизму в учнів, пробуджує інтерес до вивчення не лише найближчої місцевості, а й до країни в цілому.

Завершився семінар виступом талановитих учасників художньої самодіяльності Довжицького НВК.


Методист РМК Ольга Ушакова