back

Відбулося засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

28 січня 2011

27 січня в малій залі районної ради відбулося засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке провів голова Чернігівської райдержадміністрації М.В.Кудрика. На засіданні обговорювалося питання про забезпечення своєчасності та повноти виплати заробітної плати, своєчасність сплати внесків до Пенсійного фонду України, податків, зборів та інших обов`язкових платежів.

Як зазначив у своєму виступі Микола Кудрик, станом на 1 червня 2010 року заборгованість із заробітної плати на підприємствах району становила 624,6 тис.грн. У 2010 році керівниками підприємств-боржників були розроблені графіки погашення заборгованості із заробітної плати відповідно до 1 січня 2011 року. «Проте, завдяки налагодженій співпраці райдержадміністрації та керівників підприємств району, заборгованість із заробітної плати була погашена раніше встановленого графіком терміну і станом на 1 жовтня 2010 року була ліквідована. Таким чином, у новий, 2011 рік, ми увійшли без заборгованості із виплати заробітної плати», - підкреслив керівник району.

У обговоренні питання, винесеного на порядок денний засідання Комісії, взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Ганжа М.М., заступник голови райдержадміністрації Кругол А.М., начальник МДПІ Яковенко В.В., управління ПФУ в Чернігівському районі Шелупець О.І. та інші.

Про стан по виплаті заробітної плати працівникам доповіли керівники підприємств-боржників, назвавши основні причини виникнення заборгованості та шляхи вирішення питання погашення заборгованості та уникнення, в подальшому, зростання рівня заборгованості.

За результатами засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат голова райдержадміністрації М.В.Кудрик дав відповідні доручення, зокрема, з метою недопущення виникнення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ і організацій, працівникам управління економіки райдержадміністрації здійснювати щотижневий моніторинг своєчасності та повноти виплати заробітної плати; керівникам підприємств-боржників не допустити збільшення заборгованості по заробітній платі, внескам на загальнообов`язкове пенсійне страхування, своєчасну сплату поточних платежів.


За інформацією управління економіки райдержадміністрації