back

Семінар-нарада сільських, селищних голів

10 лютого 2011

9 лютого в райдержадміністрації відбувся семінар-нарада з сільськими та селищними головами району. Він його голова райдержадміністрації Микола Кудрик. Серед запрошених на захід - начальник головного управління Держкомзему в Чернігівській області В`ячеслав Швед, сільські, селищні голови, працівники апарату райдержадміністрації та виконавчого апарату районної ради.

Зустріч розпочалась із приємної новини. За підсумками рейтингового оцінювання роботи виконкомів сільських та селищних рад по соціально-економічному розвитку територіальних громад та виконанню бюджетів за II півріччя 2010 року голова райдержадміністрації Микола Кудрик та голова районної ради Михайло Литвин вручили грошову винагороду сільським головам Улянівської, Анисівської та Пісківської територіальних громад. Після чого були розглянуті питання порядку денного.

Важливим питанням порядку денного стало впорядкування земельних відносин. Начальник головного управління Держкомзему в Чернігівській області В`ячеслав Швед надав відповіді сільським, селищним головам на найбільш хвилюючі запитання, а голова райдержадміністрації Микола Кудрик звернув увагу на початок важливої роботи щодо інвентаризації земель, що знаходяться в межах територіальних громадах.

Про роль органів місцевого самоврядування в життєдіяльності територіальних громад району поінформував голова районної ради Михайло Литвин, а керівник апарату Віктор Бешун розповів про стан виконавської дисципліни, роботу з документами та організацію контролю за їх виконанням у виконкомах сільських, селищних рад району.

Також розглядались питання щодо виконання місцевих бюджетів на 2011 рік; стану виконання спільних заходів із недопущення ускладнення криміногенної ситуації в районі у період світової фінансово-економічної кризи; стану попередження та боротьби зі злочинністю і правопорушеннями; співпраці кримінально-виконавчої інспекції району з сільськими, селищними радами щодо виконання покарань у вигляді громадських робіт; упорядкування земельних відносин; організації робіт по проведенню благоустрою населених пунктів району; передачі закладів охорони здоров`я у спільну власність територіальних громад сіл та селищ району.

Військовий комісар Чернігівського об`єднаного міського військкомісаріату Володимир Кравчук підвів підсумки проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу восени 2010 року та розповів про завдання на весняний призов 2011 року.

Завершився семінар-нарада переглядом фільму щодо профілактичних заходів з недопущення занесення африканської чуми на територію району.


За інформацією відділу внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ