back

Проведено навчання з сільськими та селищними головами

14 грудня 2010

Сьогодні в Чернігівській райдержадміністрації було проведено навчання з сільськими та селищними головами району з метою їх професійного зростання. Навчання провели фахівці управлінь та відділів райдержадміністрації та районної ради.

Новообраним керівникам місцевого самоврядування розповіли про організаційні засади діяльності сільських та селищних голів, про основні положення Бюджетного кодексу України, зокрема, що стосується складання місцевих бюджетів, про повноваження органів місцевого самоврядування по управлінню комунальним майном, про мобілізацію та військовий облік у сільських та селищних радах, ознайомили з особливостями дотримання земельного законодавства на місцевому рівні.

Як зазначив голова райдержадміністрації Микола Кудрик: "Багатьом новообраним головам ще належить стати такими, що здатні брати на себе відповідальність і відстоювати інтереси громади в рамках чинного законодавства, забезпечувати їх подальший розвиток. Саме від цього залежить їх авторитет, а отже, й авторитет влади. Тому дуже важливо, щоб сільські та селищні голови належно знали законодавство, уміли використовувати його у своїй щоденній роботі».

За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації.