back

Ніхто не забутий, на попіл ніхто не згорів…

15 лютого 2011

«В історії нашої держави є багато визначних дат, серед яких є, на жаль, і такі, що викликають сумні спогади та біль. День 15 лютого 1989 року став не лише днем виведення радянських військ з Афганістану та завершення військової операції, а й відповідно до Указу Президента України від 11.02.2004 року - Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав»,-

зазначив голова Чернігівської райдержадміністрації Микола Кудрик під час зустрічі з героями-афганцями та учасниками бойових дій на території інших держав, яка відбулася сьогодні в райдержадміністрації.

У заході також взяв участь голова районної ради М.Б.Литвин, заступник голови райдержадміністрації А.М.Кругол, заступник голови районної ради С.І.Куйбіда, керівник апарату райдержадміністрації В.П.Бешун, голова обласного комітету ветеранів військової служби, підполковник запасу В.С.Пронько, голова Чернігівської районної ради ветеранів, генерал-майор, учасник бойових дій у Афганістані А.В.Гапич, військовий комісар Чернігівського об`єднаного військкомату, полковник В.Г.Кравчук, голова Чернігівської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану, полковник запасу О.М.Пекур та його заступник, полковник запасу О.Й.Марцинкевич, керівники управлінь та відділів райдержадміністрації.

Учасники зустрічі обмінялися спогадами про події 22-річної давнини, які до цього часу болем відгукуються у їхніх серцях.

У свою чергу керівники району привітали присутніх зі святом та побажали учасникам бойових дій міцного здоров`я, щастя, благополуччя, миру, добра і довгих років життя.

За високий професіоналізм, активну громадську діяльність, вагомий особистий внесок у військово-патріотичне виховання молоді та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій, загиблих на території інших держав, голова районної ради М.Б.Литвин відповідно до спільного розпорядження райдержадміністрації та районної ради вручив активістам ветеранського руху, учасникам бойових дій, ветеранам війни в Афганістані Грамоти та Подяки. Серед нагороджених – Грималюк Анатолій Григорович, Губар Григорій Єфремович, Клименок Григорій Михайлович, Лізавчук Тетяна Анатоліївна, Світличний Володимир Вікторович та Шегеда Сергій Васильович.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації