back

Координаційна нарада з сільгоспвиробниками

28 січня 2011

27 січня під головуванням голови райдержадміністрації Миколи Кудрика відбулася координаційна нарада з представниками ради сільськогосподарських товаровиробників та асоціації фермерів та приватних землевласників Чернігівського району з питань виробничої діяльності. У нараді також взяли участь голова районної ради Михайло Литвин, перший заступник голови райдержадміністрації Микола Ганжа, начальник управління агропромислового розвитку Мирон Шумик.

Під час наради було розглянуто низку питань, але, як наголосив голова райдержадміністрації, підготовка та проведення весняно-польових робіт – серед основних пріоритетів галузі. У цілому прогнози на цьогорічну посівну в Чернігівському районі позитивні. Цього року планується залучити до обробітку посівних площ більше, ніж їх оброблялося торік.

«У нас є всі можливості провести комплекс весняно-польових робіт в оптимальні терміни. Єдине, чим ми можемо перейматись, аби у плани аграріїв свої корективи не внесла погода» , - зазначив голова райдержадміністрації.

Актуальними також стали питання щодо розвитку галузей тваринництва та рослинництва. З доповіддю про підсумки роботи цих галузей за 2010 рік виступив начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Мирон Шумик, який повідомив, що тваринницької продукції вироблено на 93,9%, а рослинницької продукції – 80,4%.

Перший заступник голови райдержадміністрації Микола Ганжа підкреслив важливість розвитку цих галузей, адже це забезпечення населення високобілковими продовольчими товарами, а переробну галузь - сировиною. Та головне - це робочі місця протягом року.

Підбиваючи підсумки наради, голова райдержадміністрації Микола Кудрик підкреслив, що покращення показників економічного розвитку, які характеризують стан аграрної галузі нашого краю, є головним завданням для кожного сільгосппідприємства, фермера, землевласника району.

На завершення засідання голова асоціації фермерів Григорій Ткаченко вручив керівнику фермерського господарства «Володимир» Володимиру Мандрико Грамоту та Диплом за активну участь в підготовці та проведенні XІІІ Агропромислової виставки «Агрофорум - 2010».


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ