back

Випив за кермом – на громадські роботи!

14 грудня 2010

Відповідно до змін, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, на осіб, які порушують правила дорожнього руху, може бути накладене адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт тривалістю від 20 до 60 годин, що призначаються судом. Виконання правопорушниками вироку суду відбувається у вільний від основної роботи чи навчання час на безоплатній основі, вид суспільно корисних робіт визначають органи місцевого самоврядування.


Об`єктами для виконання громадських робіт у Чернігівському районі є сільські, селищні ради та Центральна районна лікарня. Контроль за виконанням покарання покладається на кримінально-виконавчу інспекцію Чернігівського району.


Так, протягом 2010 року по обліку інспекції пройшло близько 380 порушників, силами яких проведені роботи по прибиранню та облаштуванню територій сільських, селищних рад, шкіл, фельдшерсько-акушерських пунктів, кладовищ, центральних парків, пам`ятників, обелісків, меморіалів Слави, автошляхів, та території Чернігівської районної лікарні.


Проте не завжди порушники, на яких судом накладається адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт, намагаються їх скоріше відпрацювати. Внаслідок такого ухилення у поточному році 13 порушникам громадські роботи замінені на адміністративний арешт терміном від 5 до 15 діб.


Кримінально-виконавча інспекція Чернігівського району звертає увагу власників усіх транспортних засобів на неухильне дотримання правил дорожнього руху.

Збережемо життя собі та іншим учасникам дорожнього руху!


За інформацією кримінально-виконавчої інспекції в Чернігівському районі.