back

Під головуванням Президента України відбулося засідання Комітету з економічних реформ

13 грудня 2010

Під головуванням Глави держави в Адміністрації Президента України відбулося засідання Комітету з економічних реформ.


Відкриваючи засідання, Віктор Янукович наголосив, що за час реалізації реформ, запроваджених у травні цього року, Комітет провів велику роботу із модернізації не тільки національної економіки, а й інших важливих напрямків життя нашої країни. Президент подякував всім, хто причетний до втілення реформ, за активну позицію.


Говорячи про зміни в країні, Віктор Янукович констатував, що у процесі проведення реформ доводиться приймати інколи болючі рішення, але іншого шляху немає.


«Прийшов час – я неодноразово про це казав і вчергове хочу сказати: не може далі країна жити в такому стані. Ми з вами об`єдналися заради того, щоб змінити цей стан, подолати корупцію в органах державного управління, упорядкувати систему державного управління, яка відповідала б тим програмам, які ми дев`ятнадцять років декларували в нашій країні», – сказав Президент, підкресливши, що за дев`ятнадцять років незалежності їх не вдалося суттєвим чином втілити в життя.


«Не тому, що ми не хотіли, а тому, що цьому перешкоджала політична ситуація. Тому що боротьба за владу, боротьба політична – вона виходила на перше місце і не давала починати реформи. А там, де і були зроблені перші кроки, вони, скоріш за все, не пішли на користь, а в окремих випадках ситуацію ще й погіршили», – сказав Президент.


Говорячи, зокрема, про пенсійну реформу, Глава держави наголосив, що вважає неприпустимою і несправедливою ситуацію, коли в Україні мінімальна пенсія становить 740 грн., а максимальна – 60 тис. грн. «Ми повинні будувати ефективну країну і справедливу відносно людей. Якщо мова йде про пенсійну реформу – не може бути такої несправедливості, щоб у одного пенсіонера була пенсія 740 гривень, а в іншого – 60 тисяч гривень», – підкреслив Президент.


Глава держави заявив: коли різниця між розмірами мінімальної і максимальної пенсій – 100 разів, такого не можна допустити. «Ми не можемо так принижувати бідних людей. Врешті-решт, ми повинні, як кажуть, і про Бога подумати. Не можна цього далі творити», – переконаний Віктор Янукович.


Президент зазначив, що ця ситуація склалася і у зв`язку з тим, що у попередні роки у Верховній Раді «проштовхнули відповідні закони».


«Був час, коли через парламент «проштовхнули» окремі закони – ми про це з вами знаємо і відверто кажемо», – наголосив Президент, висловивши переконання, що така політика «веде в нікуди».


Віктор Янукович вкотре підкреслив: державні фінанси треба використовувати ефективно, на користь розвитку суспільства, «для забезпечення справедливого розподілу між людьми, які живуть в нашій країні». «Цього не робилося», – сказав Президент.


«Давайте сьогодні разом зробимо черговий крок у майбутнє: для створення ефективної системи влади, поборемо корупцію, за рахунок дерегуляції, за рахунок адміністративної реформи оптимізуємо державні фінанси, які ми витрачаємо на утримання наших міністерств, відомств. А на черзі у нас будуть і місцеві адміністрації», – сказав Віктор Янукович, звертаючись до присутніх на засіданні Комітету.


Джерело: http://www.president.gov.ua

Адреса: 14035, м. Чернігів, вул.Шевченка, 48

Телефон/факс: (0462) 67-66-02

Адреса електронної пошти: [email protected]

Технічна підтримка[email protected]