back

Шановні жителі Чернігівського району!

21 січня 2011

22 січня український народ відзначає величну дату своєї багатовікової історії – День Соборності України, свято об`єднання українських земель в єдину самостійну державу.

Саме 22 січня 1919 року на площі перед Київською Софією було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. І хоч Акт Злуки тоді реалізувати не вдалося, проте він є яскравим виявом прагнення українців до національної єдності. Саме історичні події 22 січня1919 року стали підґрунтям для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї 24 серпня 1991 року.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Вірю, що територіальна цілісність України, скріплена кров`ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми повинні підтримати й продовжити героїчні досягнення наших предків, оправдати сподівання і стати гордістю для наших нащадків.

З нагоди цього свята хочеться побажати усім нам наснаги, впевненості і мудрості у згуртуванні України навколо її великих національних ідей, що в новому часі творять величний і непорушний Собор нашого народу і його держави!


Голова Чернігівської районної

державної адміністрації

М.В.Кудрик