back

Підведено підсумки осінньої призовної кампанії

08 грудня 2010

Сьогодні у Чернігівській райдержадміністрації відбулося розширене засідання районної призовної комісії, яке провів керівник апарату райдержадміністрації, голова Комісії В.П.Бешун. На засіданні Комісії було підведемо підсумки проведення чергового призову громадян Чернігівського району на строкову військову службу восени 2010 року.

Як повідомив військовий комісар Чернігівського об`єднаного військкомату, полковник Володимир Кравчук, планове завдання щодо призову громадян з Чернігівського району на строкову військову службу восени 2010 року сягало 70 призовників, і воно виконано на 100 відсотків. «Такої спокійної, виваженої призовної кампанії ні з точки зору медичного огляду, ні з точки зору оповіщення призовників органами місцевого самоврядування щодо призову на військову службу та їх прибуття на призовну дільницю ще не було. Під час проведення призовної кампанії відділ освіти райдержадміністрації надавав допомогу у виявленні призовників, які не мали базової середньої освіти з метою недопущення їх до призову на строкову військову службу та направлення даної категорії призовників до спеціалізованих навчальних закладів для підвищення освітнього рівня та отримання освіти. Районний відділ УМВС України в Чернігівській області надавав призовній комісії допомогу по проведенню серед «неявщиків» правового виховання та направлення їх до військового комісаріату», - підкреслив Володимир Геннадійович.

Однак незначний негативний момент все ж був. Так, при проведенні медичного огляду призовників не проводились поглиблені аналізи призовникам, такі як гепатит В, С, що впливає на якість медичного огляду та визначення остаточного рішення щодо придатності призовників до військової служби. Як зазначив головний лікар району Дмитро Руденко: «Це питання проблематичне у зв`язку з відсутністю коштів на дані потреби». Проте він запевнив, що в наступному році це питання буде вирішене позитивно.

Підводячи підсумки засідання призовної комісії, Віктор Петрович Бешун наголосив: «Справа щодо якісного і своєчасного проведення призовною кампанії є державницькою і наше завдання докласти усіх зусиль, щоб і на далі проблем на цьому напрямку не виникало».


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ