back

Прийомна сім`я замість інтернату

07 лютого 2011

Нещодавно в смт М.Коцюбинське створено нову прийомну сім`ю. Перший крок у нове життя із Чернігівського обласного притулку для дітей зробив позбавлений батьківського піклування хлопчик Валера.

Завдяки небайдужій людині та проведеній роботі службою у справах дітей дитина знайшла нову сім`ю.

Адже не секрет, що діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які виховується в інтернатних закладах, істотно відрізняються від вихованців в сім`ях. Вони недоотримують батьківського тепла, любові, ласки та доброти, які вкрай необхідні для гармонійного зростання всебічно розвинутої, духовної та морально стійкої особистості.

На сьогоднішній день в Чернігівському районі функціонує 9 прийомних сімей, в яких виховується 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклуванні. А на обліку служби у справах дітей Чернігівської райдержадміністрації перебуває 36 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у закладах інтернатного типу та шукають нову сім`ю.

Чому ці діти повинні залишитися нещасливими? Прийміть дитину у родину! Навчіть її більше усміхатися, любити людей, а саме головне – бути щасливою!


За інформацією служби у справах дітей