back

Відбулося засідання Колегії райдержадміністрації

15 лютого 2011

14 лютого відбулося засідання Колегії райдержадміністрації, яке провів голова райдержадміністрації М.В.Кудрик. На Колегії розглядалося питання «Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району за 2010 рік».

Заступник начальника управління економіки райдержадміністрації Людмила Черниш, аналізуючи роботу господарського комплексу району за 2010 рік, наголосила на тому, що виконання переважної більшості макроекономічних показників Програми соціально-економічного розвитку району за 2010 рік - це цілеспрямована, злагоджена робота органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та господарських структур району. Також доповідачка зупинилася на позитивній динаміці, яка закріпилася у промисловій галузі району, на збільшенні на 39,4% (у порівнянні з 2009 р.) виробництва продукції та зростанні обсягів реалізації промислової продукції.

«За 2010 рік населенню надано платних послуг на суму 30,8 млн.грн., що на 71,2% більше рівня 2009 р. За фінансовими результатами до оподаткування за 2010 р. підприємства та організації району отримали позитивне фінансове сальдо у розмірі 12,5 млн. грн. Крім того у минулому році забезпечено виконання планового показника по створенню нових робочих місць, так, при плані 500 фактично створено 601 робоче місце», - зазначила Людмила Черниш.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Лариса Потапенко зупинилася на питанні забезпечення життєдіяльності бюджетної сфери району у минулому році. «Не зважаючи ні на що, працівники закладів освіти, культури, охорони здоров`я в повному обсязі отримували заробітну плату, своєчасно виплачувалися пенсії, субсидії, соціальна допомога тощо», - повідомила виступаюча.

Проте, за підсумками 2010 року значно збільшився розмір податкового боргу, збільшилася заборгованість по внескам на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування.

У обговоренні питання, винесеного на порядок денний Колегії, взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації М.М.Ганжа, заступник голови райдержадміністрації А.М.Кругол.

Підводячи підсумки Колегії, голова райдержадміністрації наголосив на недопущенні виникнення заборгованості по виплаті заробітної плати, на проведенні роботи по залученню інвестиційних потоків в агропромисловий комплекс району, а головне - на необхідності проведення повної інвентаризації земель на території району з метою підвищення раціонального використання земельних ресурсів . «Земля в Чернігівському районі буде використовуватися вся», - зауважив керівник району.

За результатами засідання Колегії було прийнято відповідне рішення та задля ефективно, якісного та своєчасного їх виконання дані відповідні доручення.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації