back

Розширене засідання Колегії

28 листопада 2010

26 листопада в райдержадміністрації відбулось розширене засідання Колегії, на якому розглядалось питання щодо виконання Програми соціально-економічного розвитку та бюджету району на 2010 рік (за підсумками 9 місяців). Проводив колегію голова райдержадміністрації Микола Кудрик. Серед запрошених начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, сільські, селищні голови, керівники підприємств, установ та організацій району.

З даного питання звітував заступник голови райдержадміністрації Анатолій Кругол, який зазначив, що вжиті заходи з боку органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та господарських структур дали певні позитивні зрушення щодо стабілізації роботи більшості галузей та сфер життєдіяльності району.

Позитивна динаміка намітилася у промисловій галузі району, виробництво продукції (у порівняних цінах) збільшилось на 69% проти січня-вересня 2009 року.

Закріпилася позитивна тенденція у сфері надання населенню платних послуг – темп росту обсягу реалізованих послуг за звітний період склав 91,6%.

До загального фонду доходної частини місцевих бюджетів усіх рівнів з урахуванням міжбюджетних трансфертів за 9 місяців 2010 року надійшло 106,2 млн грн, у порівнянні з минулим роком надходження збільшились на 21,9 млн грн або на 25,9% більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Обсяг видатків загального фонду бюджету району за 9 місяців 2010 року, без урахування субвенцій з державного та обласного бюджетів, склав 67 млн 780,3 тис. грн., що більше відповідного періоду минулого року на 13 млн 326,9 тис.грн. або на 24,5 %.

За 9 місяців поточного року у районі створено 485 нових робочих місць, що складає 97 % від річного завдання та 133% до відповідного періоду минулого року.

Значні фінансові ресурси направлені на соціальний захист населення, своєчасну і в повному обсязі виплату пенсій, соціальних допомог, надання субсидій тощо. За 9 місяців 2010 року здійснені видатки по державних цільових субвенціях на надання населенню допомог, пільг та субсидій в сумі 26 млн 833,1 тис. грн., що на 23,3% більше в порівнянні з відповідним періодом 2009 року.

Станом на 1 жовтня 2010 року, згідно статистичних даних, заборгованість на підприємствах району відсутня.

Слід відмітити, що виконання деяких показників Програми перебувало під негативним впливом нестабільності в економіці країни, що не дало можливості керівникам підприємств, органам виконавчої влади і місцевого самоврядування в повній мірі забезпечити їх виконання.

За 9 місяців 2010 року сільськогосподарськими підприємствами району вироблено валової продукції на суму 50,6 млн грн, що складає 95,4 % проти відповідного періоду 2009 року.

Не вдалося досягти рівня минулорічного показника і в будівельній галузі. Так, за 9 місяців цього року будівельними підприємствами району виконано будівельних робіт на загальну суму 5,3 млн грн, що на 33,9% менше відповідного періоду минулого року.

Обсяг роздрібного товарообороту, за всіма каналами реалізації, за звітний період склав 124 млн грн, що на 5,4 % менше обсягів відповідного періоду минулого року.


За інформацією управління економіки

Фото: Тетяна Берізка