back

Дитячі новорічні подарунки для застрахованих осіб

23 листопада 2010

В 2010 році застраховані особи будуть отримувати новорічні подарунки для дітей згідно з “Порядком придбання та забезпечення дитячими новорічними подарунками дітей застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності”, який затверджено постановою правління Фонду від 25.10.2007 року № 48.

А саме:

- застраховані особи (батько, мати, усиновлювач, опікун/піклувальник) мають право отримати в поточному році лише один новорічний подарунок за рахунок коштів Фонду на дитину, якій станом на 1 січня наступного календарного року не виповнилося 14 років. Рішення про виділення новорічного подарунку приймається комісією (уповноваженим) із соціального страхування підприємства, установи, організації, де працює застрахована особа, на підставі складеної страхувальником відомості на видачу новорічних подарунків, де зазначаються прізвища, ініціали застрахованих осіб та їх дітей, число, місяць та рік народження дітей. Видача новорічних подарунків страхувальнику здійснюється на підставі довіреності по накладній та відповідно до поданої заявки за основним місцем роботи.

- фізичні особи - суб’єкти підприємницької діяльності, які є платниками єдиного податку та фізичні особи, застраховані на добровільних засадах новорічні подарунки отримують за місцем обліку на підставі особистої заяви та копії свідоцтва про народження дитини.

Новорічні подарунки, придбані самостійно страхувальником або застрахованою особою, за рахунок коштів Фонду не оплачуються.