back

Ти – вічний біль Афганістан, ти – наш неспокій

15 лютого 2011

14 лютого у Гончарівську напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулись урочистості по вшануванню воїнів-інтернаціоналістів.

Учасників зібрання з нагоди 22-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану привітали селищний голова Віталій Рудник, заступник голови районної організації спілки воїнів афганців Олександр Марцинкевич, помічник народного депутата України Наталія Куліш, командир І Окремої танкової бригади Андрій Грицьков, депутат районної ради Володимир Хорошковський, директор місцевої гімназії Ніна Рудник.

В урочистій обстановці були вручені цінні подарунки від народного депутата України Михайла Чечетова та районної ветеранської організації, Почесні грамоти Чернігівської районної організації спілки воїнів афганців та селищної ради.

Вчителі та учні гімназії, військовослужбовці І окремої танкової бригади презентували програму з віршами-вітаннями, піснями, роздумами про події Афганської війни. Нікого з присутніх не залишила байдужими пісня "Білі янголи" у виконанні Каті та Уляни Тонконіг, Каті Глініної, Олі Лобачової, яку присутні слухали зі сльозами на очах. Хвилиною мовчання було вшановано світлу пам`ять тих, хто не повернувся з обпаленої війною афганської землі.

Урочиста зустріч пройшла в атмосфері духовного піднесення, почуття патріотизму та гордості за наших земляків воїнів-афганців.

Ми щиро вдячні за надану допомогу у підготовці і проведенні свята Володимиру Хорошковському, дирекції гімназії та місцевим приватним підприємцям.


Віталій Рудник, голова Гончарівської селищної ради