back

Європейський тиждень місцевої демократії

21 жовтня 2010

11 жовтня в Чернігівському районі стартував Європейський тиждень місцевої демократії. Це щорічна подія, спрямована на ознайомлення населення району, насамперед молоді, з діяльністю органів місцевого самоврядування, з основними принципами їх роботи.

Завдання тижня – привернути увагу населення, насамперед молоді, до того, що їхня участь у місцевих справах є найважливішим чинником життєздатності демократії. Поширення інформації про різні форми та можливості участі в прийнятті рішень на місцевому рівні повинне сприяти розширенню участі громадян у соціальному, культурному, економічному та політичному житті.

Спеціалісти Чернігівського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді приймали активну участь у проведенні Європейського тижня місцевої демократії.

Так, протягом тижня, з учнями старших класів району проводились бесіди на теми: «Я серед інших», «Європа і Україна», «Я маю право», де доповідачі висвітлювали інформацію щодо принципів, надбань та досягнень функціонування місцевої демократії в Україні та Європі, можливості вирішення питань місцевого значення та залучення до прийняття управлінських рішень.

Проведення таких заходів на місцях під єдиним "гаслом" на всьому континенті має підсилити розуміння того, що "місцевий" і "європейський" підходи до здійснення самоврядування не протистоять один одному, а взаємно один одного доповнюють. Місцева демократія є загальною європейською цінністю та повинна спиратися на кращі досягнення та практики в галузі управління та демократії.


За інформацією Чернігівського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді