back

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

01 жовтня 2010

Професійне свято – Всеукраїнський день бібліотекарів – працівники Централізованої бібліотечної системи району відзначили у великому залі райдержадміністрації.

Ще до початку урочистостей гості та учасники ознайомилися з видавничими новинками районної бібліотеки – краєзнавчим дослідженням про історію ЦБС „Сільська бібліотека: джерело для спраглих душ” та інформаційним буклетом, де вміщені фото та основні дані про роботу ЦБС. На стенді „Ними пишається ЦБС” були представлені фотознімки кращих сільських бібліотекарів під час роботи, на масових заходах та відпочинку.

Свято розпочалося з привітання директора ЦБС Вікторії Пирковської. Берегинь духовної скарбниці прийшли привітати голова райдержадміністрації Микола Кудрик, голова районної ради Федос Носенок, заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних питань Лариса Юрченко, завідувач відділу культури і туризму Володимир Буланенко. Вони висловили найкращі побажання та пообіцяли й надалі сприяти гідному виконанню завдань, що стоять перед бібліотекарями, допомагати у вирішенні матеріальних та соціальних проблем сільських спеціалістів.

Приємним сюрпризом став візит відомого українського поета, лауреата Державної премії імені Т.Г.Шевченка Дмитра Іванова. До привітань зі святом він додав подарунок – 6-томник творів Бориса Олійника та власні книжки „Село в терновому вінку” та „Монолог з тридцять третього”.

Приємні хвилини подарували також читачі дитячої центральної бібліотеки – вихованці Михайло-Коцюбинської гімназії, які знають багато віршів про книгу та бібліотеку.

Зворушили присутніх і пісні у чудовому виконанні юних артисток Олени Музиченко з Довжика та відвідувачки центральної бібліотеки Насті Глухової.

Дарували пісні гостям свята і бібліотекарі Тетяна Желада з Терехівки та Віра Чуприна з Киселівки.


За інформацією Центральної районної бібліотеки