back

Шляхи батьків – дороги їх синів

25 лютого 2011

Під такою назвою у смт.М.-Коцюбнське відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Захисника Вітчизни, участь у яких взяла делегація Комаринської селищної ради Брагинського району Республіки Білорусь. У зустрічі також взяли участь заступник голови районної ради С.І.Куйбіда, голова районної організації ветеранів, генерал-майор Гапич А.В., голова М.-Коцюбинської ради ветеранів Скуратович А.М., керівники установ та організацій смт.М.-Коцюбинське, учні та вчителі гімназії, мешканці селища.

У рамках зустрічі біля Меморіалу Слави відбувся урочистий мітинг, який відкрив селищний голова Микола Завальний. Учасники мітингу поклали вінки та квіти до Меморіалу уродженцям М.-Коцюбинського, односельчанам, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни, вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Делегація з Білорусі мала змогу також відвідати музей ім.М.Коцюбинського у м.Чернігові, краєзнавчий музей у смт. М.-Коцюбинське. А у селищній гімназії гості взяли участь в «Уроці мужності» для учнів старших класів.

Зустріч пройшла у теплій невимушеній атмосфері, адже, як говорить народна мудрість: «Справжній друг пізнається в біді», і ті роки воєнного лихоліття, які більш ніж 60 років живуть у пам`яті сивочолих ветеранів, навіки здружили українських та білоруських захисників Вітчизни.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації