back

Про роботу управління Пенсійного фонду Ураїни в Чернігівському районі щодо стандартів соціального забезпечення громадян

02 листопада 2010

Одне з найважливійших завдань Пенсійного фонду полягає у забезпеченні своєчасності виплати громадянам України пенсій та збільшення їх розміру. Саме на виконання цього завдання спрямовувалась робота управління Пенсійного фонду Чернігівського району протягом цього року. Станом на 01.10.2010 року в управлінні Пенсійного фонду України в Чернігівському районі на обліку перебувало 19167 пенсіонерів.

За 9 місяців поточного року спеціалістами відділу призначення пенсій призначено 609 нових пенсійних справ, проведено перерахунків по 1540 пенсійних справах, з них з добавленням стажу та з іншої заробітної плати - 490. В результаті проведеної роботи середній розмір пенсії по району збільшився з 845,94 грн. до 933,02 грн.

Протягом січня – вересня 2010 року забезпечено виплату пенсій та грошової допомоги в повному обсязі. Загальний обсяг видатків становив 136,9 млн. грн. Виплата пенсій проводиться згідно графіка з 4 по 25 число кожного місяця.

Пенсійний фонд працює як самостійна фінансова система, що формується за рахунок страхових внесків підприємств та громадян. Основою цієї системи є залежність розміру пенсії від сплати внесків. Саме персоніфікований обік внесків кожного громадянина дозволяє здійснювати справедливий порядок нарахування пенсій, тобто забезпечує зв`язок між сплаченими страховими внесками та розмірами пенсій. Законодавством передбачено, чим більше коштів сплачено до Пенсійного фонду тим більшу пенсію буде призначено.

Кошти на випату пенсій в районі формуються за рахунок сплати внесків 2653 платниками у яких працює близько 10 тис. працівників. Саме за рахунок сумлінної сплати внесків за 9 місяців 2010 року до бюджету управління Пенсійного фонду України в Чернігівському районі надійшло 46,9 млн.грн. власних надходжень.

Але не всі платники добросовісно відносяться до свого обов»язку сплачувати кошти до Пенсійного фонду. Станом на 01.10.2010р. заборгованість по внесках на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування становить 1310,4 тис.грн. Найбільшими боржниками по платежам до Пенсійного фонду є Філія «Смолинський торфзавод» - 266,7 тис.грн. , ТОВ „Брус Майстер” - 202,4 тис.грн., ТОВ „Агрофірма Іванівська” - 200,6 тис.грн., СТОВ „Криниця” - 116,6 тис.грн., ДП ДГ ІСГМ УААН – 59,0 тис.грн., ТОВ „Карма” - 58,6 тис.грн.

Законом передбачено досить жорсткі заходи щодо неплатників. Кожен керівник та приватний підприємець повинен зрозуміти, що, своєчасно несплативши внески до Пенсійного фонду, він буде змушений відволікти значні суми коштів на сплату пені та фінансових санкцій. А головне - періоди, за які ще несплачені внески, не будуть включені застрахованій особі – найманому працівнику у страховий стаж та у заробіток для обчислення пенсії.

Завдяки застосуванню працівниками управління усіх передбачених законодавством заходів впливу на боржників, які злісно та систематично порушують порядок та терміни сплати страхових внесків дозволило зарахувати страховий стаж 1292 працівникам підприємств Чернігівського району.

Враховуючи велике соціальне значення забезпечення своєчасності виплати пенсії громадянам, питання нарахування та своєчасності сплати страхових внесків до Пенсійного фонду знаходяться під пильним контролем Чернігівської районної державної адміністрації. Але ніколи робота нашого управління не була б достатньо ефективна без підтримки районної влади. Жодне питання з яким би ми не звертались не залишено без уваги. Завжди ми відчуваємо підтримку наших районних керівників.

У переддень професійного свята хочу привітати працівників управіння Пенсійнго фонду та наших колег по роботі в соціальній сфері з управління праці, фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, центру зайнятості з Днем працівника соціальної сфери. Бажаю Вам здоров’я, розуміння і підтримки в сім’ї, терпіння, творчої стабільної роботи, благополуччя. Щоб Ваша благородна праця, доброта, чуйність, відданість високим ідеям здобули повагу і вдячність людей.

За інформацією управління ПФУ в Чернігівському районі