back

До Дня визволення Чернігівщини

21 вересня 2010

21 вересня з нагоди Дня визволення Чернігівщини від німецько-фашистських загарбників та Дня партизанської слави в с. Новоселівка, біля відреставрованого обеліску – пам`ятного знаку жертвам фашизму, відбувся урочистий мітинг за участю заступника голови райдержадміністрації Андрія Горбаня, заступника голови районної ветеранської організації Михайла Корми, сільського голови Віри Бригинець.

Підготовка до святкування розпочалася ще в серпні 2010 року. Відповідно до обласної Програми збереження та відновлення меморіальних пам`яток періоду Великої Вітчизняної війни на реставрацію обеліску було виділено 50 тис. грн., з яких – 35 тис. грн. з обласного бюджету, 10тис. грн. – з районного та 5 тис. грн. – з сільського. Роботу по відновленню пам`ятки проводило ТОВ «Чернігівська реставраційна майстерня».

«Три покоління на нашій землі не бачили війни. І сьогодні головне завдання - знати, пам`ятати і цінувати ту Перемогу, яку здобули для нас наші діди-прадіди», - сказав заступник голови райдержадміністрації Андрій Горбань, звертаючись до присутніх.

Ветеранів Великої Вітчизняної війни віршами привітали учні Новоселівської ЗОШ І ступеня. Також всі учасники урочистого мітингу поклали квіти до обеліску – пам`ятного знаку жертвам фашизму.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ