back

Ділова співпраця податкової та бізнесу

08 вересня 2010

Уже традиційно у першу неділю вересня, згідно з Указом Президента України, у нашій державі відзначається День підприємця. Це свято запроваджене з урахуванням великої ролі підприємництва у здійсненні економічних реформ в Україні, вирішенні соціально-економічних проблем і визнанням його впливу на формування, становлення і розвиток національної економіки. Воно покликане привернути увагу суспільства до підприємницької ініціативи, сприяти подальшому розвитку малого і середнього бізнесу в країні.

Приватне підприємство щороку все більше і більше заявляє про себе, збільшуючи свій вплив на загальні макроекономічні процеси ринкової економіки.

Поступово зростає як кількість самих приватних підприємців так і обсяги торгових операцій та наданих послуг і, відповідно, суми сплачених до бюджету податків та зборів.

03 вересня 2010 року в приміщенні Чернігівської МДПІ було проведено засідання «круглого» столу присвяченого Дню підприємця.

Відкриваючи засідання, в. о. начальника інспекції Світлана Волкова звернулась зі словами привітання до присутніх. Вона зазначила, що в Чернігівському районі станом на 01.09.2010 року зареєстровано понад 1500 підприємців.

Від цієї категорії платників за вісім місяців 2010 року до загального бюджету надійшло 2960, 8 тис. грн. податків та зборів.

Суттєвий вклад в розбудову економіки району внесено підприємцями шляхом створення робочих місць. Підприємцями району створено понад 600 робочих місць, з заробітної плати найманих працівників утримано та перераховано до бюджету понад 245,5 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб – 134,8 тис. грн.). Крім того, значні суми перераховуються підприємцями до соціальних фондів (пенсійний, соцстрахування та ін.).

З кожним роком малий бізнес освоює все більше галузей економіки, проте найпопулярнішою у представників малого та середнього бізнесу залишається роздрібна торгівля (понад 75%). Останнім часом підприємцями з успіхом освоюється нові сфери діяльності, пов’язані з виробництвом та переробкою сировини. Це і сільськогосподарське виробництво, і вирощування ВРХ, надаються послуги по розпиловці деревини, виготовленню меблів, проводяться ремонтно-будівельні роботи.

Щодо відносин між Чернігівською МДПІ претензій з боку підприємців не було, навпаки говорили про те, що коли б не звернулися за консультацією чи допомогою, завжди знаходять порозуміння. На закінчення зустрічі податківці вручили Грамоти і квіти. Вони подякували за вагомий внесок у наповненні бюджету, розвиток підприємництва району, відданість справі та професіоналізм.


Сектор масово-роз`яснювальної роботи та звернень громадян Чернігівської МДПІ