back

6 вересня - День підприємця

02 вересня 2010

2 вересня з нагоди професійного свята – Дня підприємця – в райдержадміністрації відбулась урочиста зустріч керівництва району з підприємцями, які працюють на території Чернігівського району.

На зустріч запрошувались представники малого бізнесу, підприємці, які надають послуги у сфері торгівлі та обслуговування населення, керівники промислових підприємств, великих сільгосппідприємств та фермерських господарств району.

«Сьогодні малий бізнес є одним із найвагоміших факторів соціально-економічного розвитку нашого району, який забезпечує створення нових робочих місць, надання різноманітних послуг, випуск якісної продукції, наповнення бюджетів», - сказав голова райдержадміністрації Микола Кудрик, звертаючись до підприємців району. Також голова райдержадміністрації наголосив, що основним завданням районної виконавчої влади є сприяння подальшому розвитку підприємництва, надання можливості кожному суб`єкту господарювання реалізувати свої бізнес-наміри.

Загалом в Чернігівському районі зареєстровано 379 суб`єктів підприємницької діяльності - юридичних осіб і 1647 фізичних осіб-підприємців. Найбільші темпи розвитку підприємництва та кількість діючих підприємств набули на території Гончарівської, Михайло-Коцюбинської, Седнівської, Олишівської селищних та Іванівської, Киселівської, Улянівської, Краснянської, Киїнської, Ковпитської та Старобілоуської сільських рад. Всього ж у сфері малого підприємництва району працює понад 3,6 тис. чол., а надходження до бюджетів всіх рівнів від підприємницької діяльності суб`єктів малого бізнесу за І півріччя цього року склали 2,2 млн.грн.

Спільними зусиллями досягнуто високий результат – район посідає перше місце у обласному рейтингу у сфері розвитку бізнесу.

З нагоди професійного свята та за значний внесок в соціально-економічний розвиток району кращих підприємців району нагороджено грамотами райдержадміністрації та районної ради.

Про вирішення проблем розвитку підприємництва на державному рівні та в тісній співпраці з районною владою говорили Григорій Ткаченко, голова ФГ «Напорівське», Олександр Голубов, директор ОЗВТП «Новоселівське», Віталій Зацерковний, директор ПВТП «Вікторія-трейд».

В підсумку вирішено проводити зустрічі підприємців з районною владою по галузевому спрямуванню для практичного вирішення питань розвитку бізнесу.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ