back

Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій

06 серпня 2010

5 серпня відбулось позачергове засідання комісії з питань техніки безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів голова райдержадміністрації Микола Кудрик.

Члени комісії заслухали інформацію начальника відділу з питань охорони здоров`я та надзвичайних ситуацій Алла Соболєвої, яка повідомила присутніх про необхідність запровадження додаткових заходів для попередження виникнення надзвичайних ситуацій на території району через спекотні погодні умови.

У зв`язку з ускладненням пожежної ситуації та з метою попередження можливих пожеж у населених пунктах, лісових масивах, на об`єктах, сільгоспугіддях і торфовищах заборонено випалювання сухих рослинних рештків суб`єктами господарювання та мешканцями, в тому числі на присадибних ділянках.

Керівники лісогосподарських, сільськогосподарських та торфовидобувного підприємства мають невідкладно вжити заходів для приведення в готовність всіх наявних сил і засобів пожежегасіння, включаючи добровільні пожежні дружини та посилити контроль за станом пожежної безпеки в населених пунктах, лісових масивах, на об`єктах, сільгоспугіддях та торфовищах.

До обов`язків сільських та селищних рад віднесено організацію щоденного нагляду членів виконкому сільських, селищних рад, депутатів за станом торфовищ, лісів, полів з травостоєм, місць масового відпочинку людей навколо населених пунктів, а також щоденне інформування оперативного чергового райдержадміністрації про стан пожежної безпеки на території громади, включаючи вихідні та святкові дні.

Особлива відповідальність щодо збереження від вогню лісових насаджень покладається на керівників лісогосподарських підприємств, яким необхідно забезпечити максимальну готовність лісових пожежних станцій, постів, привести в готовність пожежну та пристосовану для гасіння пожеж техніку, організувати цілодобове чергування відповідальних працівників лісової охорони в лісогосподарських підприємствах.

Всі ці заходи мають супроводжуватися роз`яснювальною роботою щодо правил пожежної безпеки та поведінки громадян, у тому числі із залученням засобів масової інформації.

За результатами засідання комісії прийнято розпорядження голови райдержадміністрації «Про додаткові заходи щодо попередження пожеж у населених пунктах, лісових масивах, на сільгоспугіддях і торфовищах».


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ