back

Обговорення проекту Податкового кодексу

05 серпня 2010

На початку місяця розпочалось громадське обговорення проекту Податкового кодексу, яке триватиме до 20 серпня.

Необхідність прийняття Податкового кодексу зумовлено наявністю в державі громіздкої системи правових актів з питань оподаткування, яка, до того ж, містить норми, які можуть по-різному трактуватися діючим законодавством.

Саме цим питанням і присвячувалось засідання «круглого столу» на тему «Податковий кодекс - економічна Конституція України», яке відбулось в райдержадміністрації 5 серпня. Учасники зібрання – податківці, працівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також керівники підприємств, бухгалтери, представники малого бізнесу.

«На сьогодні Податковий кодекс є вкрай необхідним як для держави, так і для бізнесу. Ухвалення цього документу є важливим етапом реалізації в Україні податкової реформи, метою якої є побудова сучасної справедливої фіскальної політики, яка зрівняє всіх платників податків перед законом і стане, таким чином, запорукою сталого розвитку економіки», - сказав заступник голови райдержадміністрації Анатолій Кругол, відкриваючи засідання «круглого столу».

Начальник Чернігівської МДПІ Володимир Яковенко презентував присутнім проект Податкового кодексу, розповів про основні особливості та нововведення документу.

Керівники та бухгалтери підприємств розповіли про власний досвід фінансово-господарської діяльності, поділились думками щодо окремих положень проекту кодексу.

Підсумки «круглого столу» підвів Анатолій Кругол, який закликав підприємців вносити свої пропозиції по вдосконаленню Податкового кодексу.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ