back

На контролі - збирання зернових в господарствах району

05 серпня 2010

4 серпня відбулось виїзне засідання районного штабу по питанню організованого проведення збирання врожаю ти комплексу осінніх польових робіт в 2010 році.

Члени штабу – працівники управління АПР, представники райкому профспілки АПК та районної газети «Наш край» – здійснили виїзд в сільськогосподарські підприємства для ознайомлення з ходом робіт по збиранню зернових.

Про збирання врожаю в ТОВ «Агрофірма Іванівська» (с.Іванівка) доповідав керівник господарства Володимир Кузьменко. На даний на підприємстві повністю зібрано врожай ранніх зернових на території 280 га. Під врожай наступного року планується засіяти озимину на площі 1000 га (800 га пшениці, 200 га жита), вже підготовлено 400 га площі під посів озимих культур.

В ТОВ «Агрофірма Краснянська» (с.Красне) закінчили збирання озимої пшениці на площі 100 га (врожайність 11,5 цн/га). На час проведення рейду вся техніка була задіяна на збиранні жита, яке зібрано на площі 100 га при врожайності 11,5 цн/га (всього 170 га). За висновком учасників рейду, робота по збиранню зернових в господарстві проходить повільними темпами.

Низька врожайність зернових в ТОВ «Агробіоз» (с.Ладинка), де залишилось зібрати 7 га пшениці та 26 га жита.

Завершують роботи по збиранню зернових в ДП ДГ «Чернігівське» (с.Ягідне), які проводились в господарстві двома власними комбайнами «Нива».

Повністю завершено роботи по збиранню врожаю ранніх культур в ПП «Олишівське» (смт Олишівка), де обмолочено на площі 96 жита, 200 га овсу, 100 га ячменю.


За інформацією управління агропромислового розвитку райдержадміністрації