back

Звернення голови райдержадмінітрації Миколи Кудрика до жителів району з приводу загрози виникнення надзвичайних ситуацій на території району

05 серпня 2010

Шановні жителі району! Звертаюся до вас у зв`язку зі складною ситуацією в районі, яка загрожує виникненням надзвичайних подій.

В останні дні через аномальну спекотну погоду на території району підвищилась небезпека виникнення та швидкого розповсюдження вогню на території лісових насаджень, а також пожеж на торфовищах. Це створює загрозу знищенню сотень гектарів лісових насаджень, а головне – може привести до людських жертв та втрати майна.

Тож прошу мешканців населених пунктів району, жителів міста Чернігова утриматися від поїздок до лісових масивів, не розпалювати багать під час відпочинку та бути обережними з вогнем в господарствах.

Вимагаю від директорів сільськогосподарських підприємств, керівників районних установ та організацій посилити контроль за дотриманням правил пожежної безпеки працівниками під час виробничого процесу, не допускати фактів випалювання стерні; від голів сільських, селищних рад – особисто контролювати питання безпеки життєдіяльності жителів територіальної громади, залучати депутатських корпус, актив села та громадськість до роз`яснювальної роботи з цих питань.

Висока (до 40°С) температура повітря може стати причиною теплового удару, тому прошу всіх жителів району обмежити перебування на сонці, не брати участь у масових заходах вдень, а також слідкувати за самопочуттям літніх людей та дітей.

Звертаюсь і до тих, хто в ці спекотні дні відпочиває біля водойм. Пам`ятайте про правила поводження на воді, не купайтеся в незнайомих та необстежених місцях.

Районна виконавча влада докладатиме всіх зусиль для недопущення виникнення надзвичайних ситуацій на території району, адже наша головна турбота – збереження життя та здоров`я громадян.


Голова райдержадміністрації Микола Кудрик