back

Смолинський торфозавод знову працює

12 серпня 2010

Нещодавно після ремонту відновило роботу одне з найбільших промислових підприємств району – філія «Смолинський торфобрикетний завод». Це неабияка подія для району, адже працюючий завод – це і робочі місця для жителів навколишніх сіл, і сплата податків та зборів в бюджети всіх рівнів.

А ще – це можливість отримати своє паливо – торф місцевого виробництва. В умовах подорожчання газу та вугілля, альтернатива використання торфу для опалення житлових будинків та інших об`єктів соціальної сфери є досить перспективною. До того ж, якість торфобрикетів, які випускає Смолинський завод, значно підвищилась.

Якщо порівняти ціни на торф, вугілля, дрова та природній газ, то за підрахунками спеціалістів вартість опалення однакової площі приміщення за допомогою торфобрикетів менша, ніж вугіллям, і приблизно така ж, як і газом.

«Торфові брикети – це не тільки екологічне чисте паливо, а ще – додаткова економія для сімейного бюджету», - розповідає в.о.директора заводу Микола Миронов.

І закликає жителів району звертатися з приводу придбання палива безпосередньо у виробника – за прямими телефонами Смолинського заводу: 686-432, 686-410.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ