back

Будівництво церкви в с. Дніпровське

19 липня 2010

16 липня майже всі жителі с. Дніпровське зібрались з нагоди закладання каменю щодо будівництва церкви на честь преподобного Миколи Святоші, в якому також взяли участь народний депутат України Михайло Чечетов та голова райдержадміністрації Микола Кудрик.

Своє благословення на будівництво церкви дав Єпископ Чернігівській та Ніжинський Амвросій. Також він провів божественну літургію спільно з місцевим священником о. Тарасієм.

Микола Святоша – князь Чернігівський, Печерський чудотворець, народився в 1080 році. Він перший серед святих Київської Русі, який прийняв чернецтво, змінивши княжу порфіру на чернечу мантію. В 1106 році він зрікається князівства і стає ченцем Києво-Печерського монастиря. Коштом Миколи Святоші у Печерській обителі будували Троїцьку надбрамну церкву і велику монастирську лікарню. Він дарував монастирській бібліотеці книги, сприяв розвитку книгописання, роздавав гроші мандрівникам, нужденним і злиденним.

В жовтні місяці 2009 року в с. Дніпровське було встановлено пам`ятник предподобному Миколі Святоші. Саме тоді колишній народний депутат України Анатолій Новик висловив своє побажання в будівництві церкви за власні кошти. Побудову церкви присвячує він своїй матері та всім загиблим землякам на фронтах війни.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та ЗМІ