back

Підведено підсумки Всеукраїнського конкурсу «Податки очима дітей – 2010»

26 липня 2010

Щороку в Україні проводиться Всеукраїнський конкурс «Податки очима дітей», який проходить у три етапи: перший на районному рівні, другий – обласному, а третій, основний, – на рівні республіки. Організатор заходу – Державна податкова адміністрація України.

До участі в конкурсі з податкової тематики за напрямками дитячої творчості «Художні твори», «Твори декоративно-прикладного мистецтва» та «Літературні твори» запрошувались учні загальноосвітніх навчальних закладів вікових категорій 9-12 та 13-16 років.

Нещодавно Чернігівська міжрайонна державна податкова інспекція підвела підсумки першого етапу конкурсу, а Державна податкова адміністрація в Чернігівській області другого етапу.

Робіт за всіма напрямами дитячої творчості надійшло дуже багато, тому компетентному журі було надзвичайно важко визначити переможців. При цьому, роботи відповідали вимогам конкурсу, були виконані досить старанно, цікаво та мали податкову тематику.

Згідно з рішенням журі, до складу якого увійшли Володимир Яковенко – начальник Чернігівської МДПІ, Світлана Волкова – перший заступник начальника та Сергій Зетченко заступник нальника інспекції, Ірина Клюка – завідувач організаційно-розпорядчого сектору, Світлана Кругол – завідувач сектору реєстрації та обліку платників податків та Вікторія Самоненко – завідувач сектору масово-роз`яснювальної роботи та звернень громадян, за напрямом дитячої творчої «Художні твори» (малюнки) у віковій категорії 9-12 років на районному рівні перемогу здобула Желєзняк Анна - учениця Новобілоуської ЗОШ І-ІІІ ст. з роботою «Податковий «фотосинтез». Її малюнок також зайняв ІІ місце на обласному рівні. А 14-річна Трояновська Марина, вихованка М.-Коцюбинської школи мистецтв з роботою «Куди потрапляють податки» зайняла І місце як на районному, так і на обласному рівнях.

За напрямом «Літературні твори» у віковій категорії 13-16 років вірш «Щира розмова про податки» Савченко Аліни – учениці Гончарівської гімназії вивів її на перше районне та друге обласне місця.

За напрямом «Твори декоративно-прикладного мистецтва» у віковій категорії 9-12 років на районному рівні перемогла Жидок Ліана (вишивання та плетіння з бісеру), учениця Ладинської ЗОШ І-ІІІ ст. з роботою «Сплати податки і все буде гаразд».

Роль конкурсу суттєва. Адже даний конкурс підвищує рівень обізнаності та розуміння ролі податкової служби в суспільстві у дітей. Яку б професію вони не обрали завтра – основу їх майбутніх успіхів складуть знання, які вони отримають уже сьогодні. Тому важливо, щоб діти усвідомили: аби жити в достатку, отримувати заробітну плату, мати захищену старість, – необхідно добросовісно платити податки.

В урочистій обстановці переможців конкурсу нагородили дипломами та призами, а також їм була влаштована екскурсія по історичних місцях Чернігова.

На зустрічі переможців з начальником Чернігівської міжрайонної державної податкової інспекції Володимиром Яковенком було висловлено вдячність всім учасникам конкурсу. Також було зазначено, що при творінні своїх робіт, вкладаючи частину своєї душі, вони ще більше починають розуміти зміст і значення податків в житті держави та суспільства.


Світлана Волкова, перший заступник начальника Чернігівської міжрайонної державної податкової інспекції