back

Співпраця з військовими

19 серпня 2010

Протягом останніх тижнів через аномальну спекотну погоду в Чернігівському районі утримувався найвищий – 5-й – клас пожежної небезпеки. Для додержання заходів пожежної безпеки та з метою попередження загорянь лісових масивів, торфовищ, населених пунктів районною виконавчою владою спільно з відповідними управліннями та службами розроблено та впроваджено в дію цілий комплекс дієвих механізмів по перешкоджанню виникненню та поширенню загорянь.

Показовою в цьому напрямку стала співпраця районного штабу з координації дій із проведення заходів та мінімізації можливих наслідків надзвичайних ситуацій, пов`язаних з пожежною небезпекою, який очолює голова райдержадміністрації Микола Кудрик, та 1-ю окремій танковою бригадою, яка дислокується в селищі Гончарівському.

Протягом всього пожежонебезпечного періоду у військовій частині в постійній бойовій готовності перебувають штатна пожежна рота та додаткові пожежні розрахунки. До складу розрахунків залучено 160 осіб, а також 15 одиниць техніки, з яких три спеціальні – дві пожежні машини та один пожежний танк.

Організовано 5 цілодобових постів, які спостерігають за ситуацією в оточуючому лісі. Також територію з`єднання, прилеглі до неї ділянки та полігон оглядають два пожежні патрулі з радіостанціями, які, у разі необхідності, викликають військових пожежних.

Військові пожежні оберігають від вогню не лише свою територію, а у разі необхідності, за сигналом від чергового обласного управління МНС, готові вирушити на гасіння лісу у радіусі 30 кілометрів від пункту своєї постійної дислокації та до найближчих населених пунктів.

Завдяки такій співпраці райдержадміністрації з командиром 1-ї окремої танкової бригади вдалося здійснити цілий комплекс заходів з попередження пожеж. Наприклад, спільними діями військових та відповідних районних служб вдоїлося локалізувати пожежу на торфовищі поблизу села Жеведь.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ