ЧАСТКОВА КОМПЕНСАЦІЯ ВАРТОСТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ТЕХНІКИ ТА ОБЛАДНАННЯ, СПЕЦІАЛЬНИХ ВАГОНІВ ДЛЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ЗЕРНА, ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БІОЕТАНОЛУ ТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ З БІОМАСИ, ЩО ЗАКУПЛЕНІ У ВІТЧИЗНЯНИХ ВИРОБНИКІВ

здійснюється відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01 березня 2017 року № 130 {із змінами}

25% компенсація надається за придбання техніки, яка  входить у Перелік техніки та обладнання для АПК, затверджений комісією Мінекономрозвитку.

Оновлений перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок коштів державного бюджету (станом на 04.04.2019) включає 163 українських завода-виробника – це майже 11400 найменувань техніки та обладнання.

Купівля та отримання компенсації вартості техніки здійснюється через уповноважені банки, що підписали з Мінагрополітики Меморандум про загальні засади співробітництва.

 

 

 

Як отримати:

Крок 1. Ознайомитись із Переліком техніки та обладнання, що розміщені на сайтах Мінагрополітики України та Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації.

Крок 2. Визначитись із необхідною технікою та обладнанням, яка входить до вказаного Переліку.

Крок 3. Відкрити рахунок в одному із уповноважених банків та здійснити в ньому оплату за техніку чи обладнання.

Крок 4. Подати до Банку заявку за формою, затвердженою наказом Мінагрополітики від 18.04.2017 № 228 "Про затвердження форм для отримання часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва", та  документи, а саме:

- копію платіжного доручення;

- акт приймання-передачі техніки та обладнання;

- свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та/або машин (якщо техніка підлягає обов’язковій державній або відомчій реєстрації);

- довідку про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами доходів і зборів;

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з інформацією, що підприємство не перебуває на стадії ліквідації, щодо нього не порушено справу про банкрутство, не визнано банкрутом;

- згоду на розкриття Банком Мінагрополітики інформації щодо сільгосптоваровиробника, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані (за формою, встановленою Банком).

 

Як виплачується часткова компенсація вартості техніки та обладнання:

1. Банк надає Мінагрополітики інформацію щодо суми коштів, що підлягає частковій компенсації.

2. Мінагрополітики формує реєстр сільгосптоваровиробників, які придбали техніку та обладнання і претендують на отримання часткової компенсації.

3. На підставі реєстру та у межах відкритих асигнувань протягом місяця Мінагрополітики перераховує кошти Банку.

4. Банк протягом одного операційного дня перераховує кошти на поточні рахунки учасникам програми.