27.10.2021

Засідання Громадської ради при РДА

 

27 жовтня відбулося засідання Громадської ради при Чернігівській райдержадміністрації, у якому взяли участь перший заступник голови РДА Лариса ЮРЧЕНКО та генеральний директор КНП «Чернігівська центральна районна лікарня» Дмитро РУДЕНКО. Основне питання, яке розглядалося, – затвердження плану роботи Громадської ради на 2021 рік. Після детального обговорення проєкт плану взято за основу та прийнято одноголосно.

 

У ході зустрічі обговорювалися й інші нагальні питання. Лариса ЮРЧЕНКО відповіла на запитання присутніх щодо механізму взаємодії з головами територіальних громад, а керівник медичного закладу розповів про роботу лікарні в період пандемії.

 

 

 

25.10.2021

Анонс. Засідання Громадської ради при РДА

 

27 жовтня, у середу, відбудеться засідання Громадської ради при Чернігівській райдержадміністрації.

Реєстрація учасників засідання розпочнеться о 14:15 год.

Початок засідання: 15:00 год.

Місце проведення: мала зала засідань  райдержадміністрації.

Запрошуються члени Громадської ради, представники ЗМІ, інститутів громадянського суспільства, громадськості.

Члени Громадської ради, представники ЗМІ та гості обов’язково мають мати при собі паспорт громадянина України або інший документ, що засвідчує особу.

Звертаємо увагу на обов’язкове дотримання протиепідемічних заходів.

Проєкт порядку денного засідання Громадської ради

1.            Затвердження плану роботи Громадської ради на 2021 рік.

2.            Різне.

У разі неможливості особисто бути присутнім на засіданні члени Громадської ради мають до початку засідання надати заяву  та документ про наявність поважної причини та повідомити телефоном 096-967-88-18 або ел. поштою chadm_org2@cg.gov.ua за день до засідання.

 Заяву надавати при реєстрації учасників засідання або попередньо 14027, м. Чернігів, вул. Шевченка, 48, каб. 212

 

 

 

07.10.2021

Обрано голову Громадської ради при Чернігівській РДА

6 жовтня, за участю голови райдержадміністрації Василя Тройни відбулося перше засідання Громадської ради при Чернігівській райдержадміністрації.

Очільник району привітав новообраний склад Громадської ради з початком роботи, побажав плідної праці та зазначив, що райдержадміністрація завжди відкрита для співпраці з громадськістю та налаштована на конструктивний діалог. Він висловив впевненість у тому, що разом буде зроблено чимало корисного для Чернігівського району, адже тільки завдяки спільним зусиллям можна досягти позитивних результатів у вирішенні важливих питань.

Нагадаємо, що 20 серпня 2021 року відбулись установчі збори з формування нового складу Громадської ради при райдержадміністрації відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від № 996 від 3 листопада 2010 року.

У члени Громадської ради було обрано 14 осіб –  представників різних громадських організацій, спілок тощо.

08 вересня 2021 року головою райдержадміністрації підписано розпорядження №  257, яким затверджено склад Громадської ради при райдержадміністрації.

Головою Громадської ради 13 голосами   обрано Наталію Проскуріну, голову громадської організації «Чернігівська Дія».

Присутні також затвердили Регламент роботи Громадської ради, бланк, визначилися з кількістю на назвами комітетів, обрали президію та секретаря.

Наступне засідання орієнтовно призначили на 27 жовтня. До цього часу члени Громадської ради формуватимуть комітети та напрацьовуватимуть план роботи консультативно-дорадчого органу.

 

 

04.10.2021

Анонс. Перше засідання Громадської ради при РДА

6 жовтня, у середу, відбудеться перше засідання Громадської ради при Чернігівській райдержадміністрації.

Реєстрація учасників засідання розпочнеться о 14:15 год.

Початок засідання: 15:00 год.

Місце проведення: мала зала засідань  райдержадміністрації.

Запрошуються члени Громадської ради, представники ЗМІ, інститутів громадянського суспільства, громадськості.

Члени Громадської ради, представники ЗМІ та гості обов’язково мають мати при собі паспорт громадянина України або інший документ, що засвідчує особу.

Звертаємо увагу на обов’язкове дотримання протиепідемічних заходів.

Проєкт порядку денного першого засідання Громадської ради

1.            Обрання голови Громадської ради при РДА.

2.            Про  секретаря Громадської ради при РДА.

3.            Затвердження бланку Громадської ради при РДА

4.           Про Регламент роботи Громадської ради при РДА.

5.            Про формування комітетів при РДА.

6.            Різне.

Проєкт Положення про Громадську раду при РДА, проект Регламенту роботи  додаються.

У разі неможливості особисто бути присутнім на засіданні члени Громадської ради мають до початку засідання надати заяву  та документ про наявність поважної причини та повідомити телефоном 096-967-88-18 або ел. поштою chadm_org2@cg.gov.ua за день до засідання.

 Заяву надавати при реєстрації учасників засідання або попередньо 14027, м. Чернігів, вул. Шевченка, 48, каб. 212

Регламент ГР РДА_Проєкт.docx

 

 

26.08.2021

Сформовано новий склад Громадської ради при Чернігівській РДА

20 серпня 2021 року відбулися установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Чернігівській районній державній адміністрації за участю першого заступника голови райдержадміністрації Лариси Юрченко.

У привітальному слові Лариса Юрченко зазначила, що райдержадміністрація завжди відкрита для діалогу та налаштована на конструктивну співпрацю з громадськістю задля пошуку ефективних рішень та досягнення позитивного результату на користь жителів району.

Голова ініціативної групи з формування нового складу Громадської ради при райдержадміністрації Наталія Проскуріна надала короткий звіт про роботу з підготовки установчих зборів.

Відповідно до порядку денного було обрано робочі органи установчих зборів (лічильну комісію, головуючого установчих зборів, секретаря).

Далі Наталія Проскуріна повідомила, що відповідно до п.7 Типового положення про громадську раду, якщо кількість кандидатів до складу громадської ради дорівнює або менше її кількісного складу, визначеного ініціативною групою, рейтингове голосування на установчих зборах або рейтингове електронне голосування не проводиться. У такому разі всі кандидати, документи яких відповідають установленим вимогам, вважаються обраними до складу громадської ради. У даному випадку кількісний склад Громадської ради, визначений ініціативною групою, становить 14 осіб. За результатами перевірки поданих документів допущено до участі в установчих зборах також 14 осіб, тому вона запропонувала до складу Громадської ради включити усіх кандидатів, що допущені до участі в установчих зборах, та проголосувати списком.

Тож склад Громадської ради при райдержадміністрації обрано у кількості 14 представників інститутів громадянського суспільства.

Протягом місяця новий склад Громадської ради буде затверджено розпорядженням голови райдержадміністрації.

Кервні органи Громадськох ради буде обрано на першому засіданні, дату якого буде визначено пізніше.

Протокол установчих зборів

 

 

 

 

Питання зайнятості жінок розглянули на засіданні Громадської ради

11 грудня 2019 року відбулось засідання за "круглим столом" на тему створення органами виконавчої влади та місцевого самоврядування району передумов підвищення громадської та творчої активності жінок, змістовної організації їх дозвілля".

У заході взяли участь заступник голови райдержадміністрації Андрій Курданов, методист відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Чернігівської РДА Олена Маятіна, директор Центру туристично-краєзнавчої творчості Валентин Митькевич, в.о. директора Будинку школяра Ірина Кононович, представник районної ЦБС Марина Городня, начальник відділу освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Михайло-Коцюбинської ОТГ Лідія Гаєвська, завідувач дитячого садка с.Роїще Олена Рухменьова.

Звісно, що жінка завжди вважалася хранителькою домашнього вогнища, проте в наш час їй дуже важко вижілити час для себе, для заняття улюбленою справою, адже завжди є робота, діти, сім'я. Саме тому й виникло питання даного "круглого столу". Одне з питань, яке може вирішити влада - це забезпечити дошкільне та позашкільне виховання для дітей, адже лише коли діти зайняті, жінка має час на себе, а також створення клубів, гуртків, можливо спортивних секцій для дорослих.

Поділилися досвідом виховання дітей у садочку керівник Роїщинського ДНЗ Олена Рухменьова. Вона зазначила, що вихователі намагаються активно залучати у виховний процес і батьків, до різних активних заходів, допомагати у вихованні діточок. 

Також поділилися досвідом організації дозвілля для дітей і в Михайло-Коцюбинській громаді. Зазначалося, що в батьки активно намагаються долучати дітей до спорту, для цього в громаді працюють філії з кікбоксингу та футболу, планується в мабутньому відкриття секції з велоспорту.Також працює Школа мистецтв, де займається 130 дітей.

Про свою роботу з дітьми також поінформували йпедставники Центру туристично-краєзнавчої творчості, районної ЦБС, Будинку школяра.

 

 

Виїзне засідання Громадської ради у Седневі

26 вересня 2019 року відбулось виїзне засідання членів Громадської ради до смт Седнів, з метою вивчення стану Георгіївської церкви, яка є однією з родзинок Чернігівського району, великим туристичним та духовним надбанням Седнівської громади. 

За інформацією одного представника даної релігійної громади Пам’ятка Національного значення терміново потребує закінчення реставраційних робіт, як з метою її подальшого збереження для нащадків, так і з метою розвитку туристичної галузі  смт Седнів.

 

 

Питання зайнятості дітей під час літніх канікул розглянуто на засіданні Громадської ради

4 липня 2019 року відбулось засідання Громадської ради за участю голови райдержадміністрації Віктора Коржа.

Під час засідання обговорено й питання оздоровлення дітей під час літніх канікул. Начальник відділу освіти, сім'ї, молоді та спорту Чернігівської РДА Тетяна Маханькова повідомила, що у чотирьох дитячих таборах оздоровлено 20767 дітей віком до 18 років. Разом із директорами таборів проведено ряд заходів щодо забезпечення санітарно-гігієнічних норм умов оздоровлення, проведено контроль стану пожежної безпеки. Забезпечено 100% оздоровлення дітей-сиріт Чернігівського району.

Начальник відділу культури і туризму Чернігівської РДА проінформувала, що у районі працює 119 закладів культури, які мають зручний для населення графік роботи, побудований таким чином, що і вдень і у вечірній час сприяє організації дозвілля, а молодь має до них доступ. Формуються клуби за інтересами, прцюють гуртки, проводяться масові заходи, діти залучаються до участі у конкурсах різних напрямів та рівнів.

 

 

Питання благоустрою, збирання та переробки сміття розглянули на засіданні Громадської ради

30 червня 2019 року відбулось засідання Громадської ради при райдержадміністрації на тему "Благоустрій, як частина життя району, зокрема досвід Снов'янки Боромиківської сільської ради  та Гончарівської ОТГ зі збирання та переробки сміття", яке провела голова її голова Тетяна Ільчук.

У заході також взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Анатолій Кругол, начальник цеху санітарної очистки КМ "АТП-2528" Чернігівської міської ради Сергій Стрінадко, керівник КП "Сновське" Боромиківської сільської ради Юрій Гвоздь, окремі сільські, селищні голови.

Під час засідання обговорено питання організації вивозу сміття та ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ. За словами Анатолія Кругола дана проблематика досить актуальна, адже дуже часто люди самі не прибирають за собою сміття, що призводить до забруднення територій та створення несанкцонованих сміттєзвалищ.

Сергій Стрінадко повідомив присутнім, що окрім м.Чернігова обслуговує й кілька громад Чернігівського району, здебільшого це приміські села. На сьогодні міський полігон твердих побутових відходів переповнений, сортування та переробки сміття не має, вживаються заходи по пересипці сміття твердими будівельми відходями з метою уникнення возгорання. 

Представники громад також ділилися досвідом боротьби зі сміття. Віталій Рудник зазначив, що на території Гончарівської ОТГ створено комунальне підприємство, яке займається питанням вивозу сміття, також встановлені окремі контейнери для пластикових пляшок, які в подальшому направляються на переробку. 

Юрій Гвоздь повідомив, що надає послуги з вивозу сміття для жителів багатоквартирних будинків с.Снов'янка. Також найближчим часом буде заключено договір із Киселівською сільською радою на обслуговування мешканців с.Березанка, де налічується біля 10 садових товариств.

Позитивний досвід з прибирання, сортування та утилізації сміття буде поширюватись по населеним пунктам району. Зробимо наші села чистішими!

 

 

Громадська рада затвердила план роботи на 2019 рік

23 квітня 2019 року відбулось перше засідання Громадської ради нової каденції, яке провела її голова Тетяна Ільчук.

Підчас зустрічі члени ради обговорили пропозиції до плану роботи на 2019 рік, положення ГР та регламент роботи.

 

 

Новий склад Громадської ради при Чернігівській РДА сформовано

 

04 квітня 2019 року відбулися установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Чернігівській районній державній адміністрації за участі заступника голови райдержадміністрації Андрія Курданова та керівника апарату райдержадміністрації Тетяни Куриленко.

На початку зборів представники райдержадміністрації зазначили, що співпраця з Громадською радою налагоджена протягом кількох каденцій, робота завжди проходида в конструктивному руслі.

Голова Громадської ради минулої каденції Наталія Надирова надала короткий звіт для членів нового складу про роботу впродовж останніх двох років.

Відповідно до порядку денного член ініціативної групи з підготовки установчих зборів з формування нового складу Громадської ради при райдержадміністрації Олена Мамчич розпочала засідання, представник РДА Олена Юркова проінформувала про кандидатів дл Громадської ради нової каденції та поведену роботу ініціативною групою.

Під час зборів шляхом відкритого рейтингового голосування обрано кервний склад Громадськох ради. 

Більшістю голосів головою Громадської ради обрано Тетяну Ільчук, представника Чернігівської районної організації ветарнів України. Заступником голови ГР обрано Володимира Чубича - керівника Чернігівського районного благодійного фонду "Милосердя". Секретарем обрано представника Чернігівськаої районної профспілкової організації працівників культури України Наталію Косу.

Склад Громадської ради при райдержадміністрації обрано у кількості 8 представників інститутів громадянського суспільства.