back

Проект герба для Мньовської громади

09 грудня 2015

Член Національної спілки дизайнерів України Людмила Посьмашна за підтримки краєзнавців району розробили проект герба Мньовської громади. Це вже 24 герб сільської громади в районі.

З опису герба: Герб – у верхньому зеленому полі срібний хрест з рутоподібними завершеннями, у нижньому синьому полі – срібний човен з 2 веслами. Навколо щита – золотий картуш, над щитом – корона з золотих колосків. Трактування: хрест – символ належності мешканців територіальної громади до православної віри, про колишню підпорядкованість села Києво-Печерській лаврі нагадує Човен, зелений та синій колір віддзеркалюють специфіку географічного розташування – багаті сінокоси, луки, гідробіологічні ресурси – Дніпро, чисельні лугові річки та озера з їхніми великими рибними запасами, болота, де колись копали торф. Корона з золотих колосків символізує статус населеного пункту та головну галузь економіки – сільське господарство.

Прапор – квадратне полотнище, яке поділене на 3 однакові горизонтальні смуги – зелену, синю, зелену. У центральній синій зображення срібного човна.

Проект герба буде винесено на обговорення громади, а згодом на сесії Мньовської сільської ради депутати приймуть по ньому остаточне рішення.

За інформацією сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації