back

Томилко Іван Миколайович

01 квітня 2015

Народився 14 квітня 1986 року у селищі Михайло-Коцюбинське Чернігівського району Чернігівської області.

У 2002 році закінчив Михайло-Коцюбинську гімназію, після навчання проходив строкову військову службу у Внутрішніх військах МВС України у місті Львові.

Після закінчення військової служби працював у правоохоронних органах у місті Києві та Чернігівському районі. Після початку подій на Майдані звільнився з органів внутрішніх справ. 24 квітня 2014 року мобілізований до лав Збройних Сил України.

Молодший сержант, командир відділення — командир машини 1-ї мотопіхотної роти, 1-го мотопіхотного взводу, 3-го мотопіхотного відділення 13-го мотопіхотного батальйону.

Загинув 30 січня 2015 року під час боїв у районі міста Вуглегірськ Артемівського району Донецької області.

Похований у селищі Михайло-Коцюбинське Чернігівського району Чернігівської області.

07 травня 2015 року на будівлі Михайло-Коцюбинської гімназі відкрито меморіальну дошку.

23 вересня 2015 року у смт Михайло-Коцюбинське відкрито пам’ятник учасникам антитерористичної операції, які загинули при виконанні бойових завдань, захищаючи незалежність та суверенітет України.

Триває робота по забезпеченню житлом сімей загиблих учасників АТО. 30 жовтня 2015 року під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Леоніда Сахневича відбулось засідання обласної комісії з відбору громадян для включення до списку осіб, що мають право на отримання житла при обласній державній адміністрації, на якому розглянуто питання виділення коштів на придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь у антитерористичній операції, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у зазначеній операції та потребують поліпшення житлових умов. Участь у засіданні також взяв заступник голови Чернігівської райдержадміністрації Андрій Курданов. Так, 08 жовтня 2015 року районна комісія розглянула питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців в зоні проведення АТО Дмитра Степанченка та Андрія Мансурова, та надала відповідні пропозиції на розгляд обласної комісії. Під час засідання члени обласної комісії розглянули загальний список осіб, які перебувають на обліку та потребують поліпшення житлових умов, та затвердила пропозицію районної комісії щодо виділення коштів родині загиблого Андрія Мансурова та дочці загиблого Івана Томилка. Відповідні керівники структурних підрозділів райдержадміністрації проводять підбір житла даним сім'ям.

09 листопада 2015 року відбулось засідання робочої групи житла членам сімей, загиблих учасників АТО. Родини Мансурова та Томилка, які отримали прво на придбання житла згідно з рішенням обласної комісії, попередньо оглянули квартири, запропоновані забудовником. Дружина загиблого учасника АТО Андрія Мансурова дала згоду на придбання житла. Члени робочої групи будуть продовжувати відповідну роботу по оформленню необхідної документації для придбання даної квартири.

На виконання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні", який передбачає перейменування районів у містах, скверів, бульварів, вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів чи інших об’єктів топоніміки населених пунктів, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, рішенням 33 сесії 6 скликання Михайло-Коцюбинської селищної ради від 22.10.2015 року прийнято рішення про перейменування вулиці Горького селища Михайло-Коцюбинське на вулицю Івана Томилка.