Рівні права та можливості жінок і чоловіків

З метою підвищення правової гендерної освіти представників загальноосвітніх закладів району та представників державних органів влади, посилення усвідомлення необхідності подолання традиційного підходу до становища жінки та у рамках районної акції «Жінки, знайте свої права» 11 березня 2010 року в райдержадміністрації відбувся семінар-тренінг з гендерних питань «Рівні права та можливості жінок і чоловіків».

У роботі семінару взяли участь психологи та заступники директорів шкіл з навчально-виховної роботи, студенти 5-го курсу Чернігівського державного інституту економіки та управління факультету соціальної роботи, представники управлінь та відділів райдержадміністрації, що відповідальні за впровадження державної гендерної політики на території нашого району.

Учасники семінару обговорювали питання дискримінації жінок і гендерного насильства в сучасному світі, розглядали його види та давали визначення, шукали шляхи уникнення даного негативного явища. Особлива увага приділялась обговоренню українського гендерного законодавства, його переваги та недоліки.


За інформацією відділу у справах сім`ї, молоді та спорту