Живе сільська бібліотека

Суспільне визнання і авторитет бібліотеки визначається багатством та якістю бібліотечних фондів, ступенем задоволенням інформаційних потреб користувачів. Знання крокують до людей через різноманітні видання, бо книга – джерело знань, маленьке віконце в якому весь світ видно.

В сьогоднішніх непростих економічних умовах Чернігівська районна централізована бібліотечна система докладає немало зусиль до пошуку джерел нових надходжень друкованих видань. Останнім часом спостерігається тенденція до покращення загальної ситуації поповнення бібліотечних фондів.

Нещодавно ЦБС отримала 1 тис. примірників друкованих видань з обмінно-резервного фонду Національної парламентської бібліотеки України.

Серед них – довідники, словники, енциклопедії, історична, краєзнавча література, українська та зарубіжна класика, література на допомогу школярам.

Крім цього, вже вдруге відгукнувся на звернення бібліотечних працівників району Президентський фонд Л. Кучми «Україна», який подарував бібліотекам Чернігівського району 800 екземплярів нової української літератури на загальну суму 9 тис. грн.

Незабаром сільським користувачам будуть представлені видання: «Україна: антологія пам`яток державотворення X-XXст. у 10 томах», створене за ідеєю Д. Павличка, а також посібники по вивченню та удосконаленню сучасної української мови, навчанню і вихованню учнів, книги з порадами для батьків з питань творчого розвитку дітей.


Директор ЦБС Вікторія Пирковська