Відбулись урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства

Сьогодні відбулись урочистості до Дня працівників сільського господарства, що стали своєрідним підсумком успішного завершення хліборобського року, адже цьогоріч аграрії нашого району стали «срібними призерами» по виготовленню сільськогосподарської продукції серед північних районів Чернігівської області.

Привітати працівників аграрного сектору району прибули почесні гості: народний депутат України, радник Президента України М.В.Чечетов, голова Апеляційного суду Чернігівської області С.Р.Тагієв, начальник Головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації В.М.Геращенко, начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації В.В.Дудко, депутат обласної ради А.А.Заліський, начальник управління автомобільних доріг в Чернігівській області А.Є.Кутузов, депутат обласної ради В.Л.Лазар, заступник Чернігівського міського голови О.В.Буцко.

З вітальним словом до трудівників села звернулися голова райдержадміністрації М.В.Кудрик та голова районної ради М.Б.Литвин.

«Нинішнього року трудівники села, керівники та фахівці сільськогосподарських організацій доклали немало зусиль для того, щоб закріпити позитивні тенденції в розвитку сільськогосподарського виробництва району», - звертаючись до присутніх, зазначив у своєму виступі керівник району.

Він повідомив, що цього року, завдяки наполегливій праці сільгоспвиробників району вироблено валової продукції на суму майже 94 млн.грн, що складає 155,9 % до відповідного періоду минулого року. Намолочено 110 700 тонн зерна. Посіяно озимих під урожай наступного року на площі 15,5 га, що більше минулого року на 1800 га.

«Такі високі результати досягнуті завдяки самовідданості працівників хліборобської галузі своєму високому покликанню та безмежній любові до землі» ,- сказав Микола Кудрик, щиро дякуючи всім «чиї дбайливі руки плекають нашу рідну землю та приносять її плоди людям».

Голова районної ради Михайло Литвин від імені представницького органу району подякував працівникам сільського господарства за невтомну кропітку працю, за бережне господарське ставлення до землі та особливими словами вдячності згадав ветеранів сільськогосподарської галузі району.

За сумлінну працю кращі аграрії району отримали державні нагороди: Міністерства аграрної політики та продовольства України, облдержадміністрації, райдержадміністрації та районної ради, управління агропромислового розвитку райдержадміністрації та цінні подарунки.

Урочистий дух свята підтримував яскравий концерт гурту «Фортуна».


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації