Забуттю непідвласне

З нагоди 25-их роковин Чорнобильської трагедії, яка в історії нашого народу є однією з найтрагічніших катастроф двадцятого сторіччя, у райдержадміністрації відбулася зустріч голови райдержадміністрації М.В.Кудрика та голови районної ради М.Б.Литвина з ліквідаторами аварії на ЧАЕС та постраждалими від Чорнобильської катастрофи мешканцями району. У зустрічі також узяли участь представники товариства «Чернігівське земляцтво» у м.Києві, ліквідатори аварії на ЧАЕС, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації.

Звертаючись до учасників зустрічі, Микола Кудрик зазначив, що для українського народу дата 26 квітня 1986 року є однією з найскорботніших дат. «Сьогодні Чорнобиль для нас — це майже 3,5 мільйона постраждалих від катастрофи та її наслідків, із них 9965 проживає в Чернігівському районі. Зокрема, 494 ліквідатори аварії на ЧАЕС 1-3 категорій, це Доман Валерій Іванович з Брусилова, Білик Петро Михайлович з Гончарівська, Веремієнко Сергій Володимирович із Седнева, Мірошник Петро Єрмолайович із Новоселівки та багато інших, які, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в зоні радіаційного лиха, аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії. Мені боляче сьогодні говорити про те, що в числі постраждалих від Чорнобильської катастрофи 1921 дитина району. 42 населені пункти району віднесені до зони радіоактивного забруднення», - зауважив керівник району.

У своєму виступі М.В. Кудрик наголосив на значній увазі, яка приділяється Урядом нашої держави, Президентом України Віктором Януковичем та керівництвом області питанню екологічної безпеки. Так, на виконання Указу Президента України (від 11.10.2010 р. №937/2010) «Про заходи, пов’язані з 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи», розпорядження голови облдержадміністрації Володимира Миколайовича Хоменка у районі проведена значна робота по підготовці до відзначення 25 річниці Чорнобильської трагедії: відремонтовано автодорогу «Чернігів - Пакуль - КПП «Славутич» - Чорнобиль», проведено благоустрій територій населених пунктів, установ, організацій.

Перед присутніми також виступили голова районної ради Михайло Литвин, керівник об`єднання ліквідаторів аварії на ЧАЕС Олексій Павленко та голова районної громадської організації «Союз. Чорнобиль. Україна» Олександр Сербін.

М.В.Кудрик та М.Б.Литвин вручили 33 жителям району, постраждалим від аварії на ЧАЕС, матеріальну допомогу. Також, відповідно до спільного розпорядження райдержадміністрації та районної ради від 18 квітня №23/30, за активну участь у громадській роботі по соціальному захисту населення, яке постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи, та до Дня Чорнобильської трагедії Почесною грамотою райдержадміністрації та районної ради були нагороджені учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС: Бекеша Олег Сергійович, Мірошниченко Олександр Петрович та Олійник Григорій Орестович.


За інформацією відділу з питань внутрішньої політики, зв`язків з громадськістю та ЗМІ райдержадміністрації


Фото: Тетяна Берізка