back

Співпраця зі шкільними таборами літнього відпочинку дітей

11 червня 2014

1 червня – перший день веселого літа й шкільних канікул. Недаремно цього дня, щорічно, в Україні відзначається міжнародний день захисту дітей. У цей день відбуваються чисельні заходи для дітей: народні гуляння, безкоштовні виставки, кумедні конкурси та ігри.

Бібліотекарі району зробили перший літній день для своїх читачів незвичним та незабутнім. Для юних користувачів було підготовлено безліч конкурсів, ігор, пригод, подорожей та подарунків.

Святкування Дня захисту дітей в селі Брусилів розпочалося 31 травня з казкової вистави «Вовченятко з казкової торби». Ролі грали артисти лялькового театру ім. Довженка. Вже традицією стало малювати на асфальті, але цього року завадив дощ, це ніяк не зіпсувало настрою. Тож діти малювали просто у фойє будинку культури. Конкурс проводила бібліотекар - Світлана Капран. В кінці святкового заходу діти отримали солодкі подарунки та книжечки. Свою допомогу в організації та проведенні свята надав Микола Лимар – директор Брусилівського будинку культури.

Дуже гамірно та весело пройшло відкриття пришкільного табору «Мрія» в Киїнській ЗОШ І-ІІІ ступенів. До табору зараховано 180 дітей. Організувала цікаву за насиченістю заходами роботу табору його директор Наталія Михаленко. Урочистий захід всі вихованці табору відкрили виконанням Державного Гімну України під акомпанемент вчителя музичного мистецтва Ганни Опанасенко. Під час свята лунали пісні, виконувались танці, дев’ять загонів представляли свої назви, емблеми, девізи. Також всі учні принесли урочисту клятву жителя країни Мрій. Неймовірними оплесками учні вітали першокласників, які виконали пісню про літо та представили разом із сільським бібліотекарем Світланою Семенець книжкову виставку «Прочитай мене влітку».

В селі Анисів 1 червня пройшло свято для дітей, присвячене Всесвітньому Дню захисту дітей. Спільними зусиллями бібліотеки, школи та будинку культури організували конкурсно - розважальну програму для школярів, в якому взяли участь 60 учнів сільської школи. Діти прийняли участь у змаганнях, розділившись на команди: «Сонечко», «Незнайко», «Смайлики», «Веселка», «Посмішка», «Апельсин», «Дружба». Кожна команда вигадали свої девізи та подорожувала станціями, розгадували загадки. Після веселих стартів команди отримували бали. Заключним завданням було намалювати малюнок «Як я бачу майбутнє України». Дуже сподобалась маленьким читачам Анисівської сільської бібліотеки гра-подорож «Ми діти твої, Україно». Її учасники, учні 3-6-х класів. Діти пройшли сім маршрутів з зупинками «Мелодійна», «Казкова» та інші після чого зустрілися в місцевому парку. Завідуюча сільською бібліотекою – Валентина Татаренко представила книжкову виставку «Новинки дитячої літератури». В кінці конурсної програми діти отримали подарунки. Спонсором виступила сільська рада. Привітали дітей зі святом виконуюча обов’язки голови Тетяна Куча та директор пришкільного табору Наталія Динник.

1 червня в селі Хмільниця пройшло святкування Дня захисту дітей. Організатори свята завідуюча сільської бібліотеки - Ганна Якименко та художній керівник Людмила Слюнько організували незабутнє свято для малечі та дорослих. Конкурсно – розважальна програма пройшла біля сільського будинку культури. Присутніх зустріли казкові герої кіт Леопольд та його друзі – двоє мишенят, які розважали всіх протягом дійства. Свято проходило в парку. Програма була веселою і змістовною. З дітьми проводилися різноманітні розваги, конкурси, вікторини, ігри. На свято були запрошені діти, які проживають в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, що розташований в селі Хмільниця. Всі вони були активними учасниками конкурсів та вікторин.Серед розваг традиційним був уже малюнок на асфальті, пісні, танці, театралізоване дійство. На святі були присутні 70 місцевих жителів з дітьми. Ганна Якименко презентувала виставку книжок «Дитинство повинно бути щасливим» та дитячих іграшок. Загалом всі залишились задоволені. Посмішки дітей – найбільша винагорода за проведене свято.

Радували відвідувачів бібліотек яскраво оформлені книжкові виставки: «Вас розшукує українська книжка» ( Олишівська сільська бібліотека), «Відкриває двері казка» ( Халявинська сільська бібліотека), виставка малюнків «Чарує душу краса веселкова» (Дніпровська сільська бібліотека).

Цікаво і захоплююче пройшли конкурси малюнків «Хай щасливі будуть діти, хай щасливим буде люд» ( Іванівська сільська бібліотека) та «Через книгу до добра» ( Чернишська сільська бібліотека).

Читачі-діти Краснянської сільської бібліотеки змагалися в конкурсі малюнків на асфальті «Я малюю Україну». Працівники Пакульської сільської бібліотеки підготували та провели екологічне свято «Ми всі господарі природи, тож бережімо її вроду», учасниками якого були учні 6 класу, а запрошені учні 1-5-х класів.

На народознавчу годину «теплим сонечком зігріте по землі ступає літо» запросила учнів 1-4-х класів Шестовицька сільська бібліотека.

В Кувечицькій сільській бібліотеці пройшов флешмоб «Хай радіють діти» та конкурс малюнків на асфальті. Всіх пригощали солодощами.

На екскурсію «Дитячі очі дивляться у Всесвіт» до Халявинської сільської бібліотеки завітали учні 1-2-х класів. Для них було проведено гру «Подорож-змагання у цікавий світ читання».

Багато дітей зібралося на конкурсно-розважальну програму «На повітряній кулі», яку підготували працівники районної бібліотеки для дітей. Девізом програми стали рядки: «Привіт веселим і завзятим, Хто любить в конкурсах пограти, Себе хто може показати, І будь-куди помандрувати!». У ході цієї програми проводилися конкурси: «Неслухняні кульки», «Літаюча кулька», «Намалюй друга».

За інформацією районної ЦБС