back

Казкарка з Чернігова в Олишівській бібліотеці

11 червня 2014

На шкільних канікулах в Олишівську селищну бібліотеку завітала дитяча письменниця Тетяна Пакалюк на зустріч-презентацію «Серце віддаю дітям», яку зустріли хлібом із золотої пшениці, як прийнято в Олишівців зустрічати дорогих гостей. Бібліотерка розповіла про нагороди, які має чернігівська дитяча письменниця та про конкурси, які вона започаткувала. Тетяна Іванівна ініціювала благодійну акцію: "Купи книгу»- допоможи сиротам Небесної Сотні!"

На сьогодні у пані Тетяни вийшло в світ 28 книжок, готуються до друку наступні. В них цікавий захоплюючий сюжет і всі людські цінності: доброта, щедрість, дружба, кохання, любов до Батьківщини та рідної природи, відповідальність за свої вчинки, небайдужість до людей і подій. Для дітей пише з величезним задоволенням і захопленням, адже ця аудиторія сама вдячна. Пише не для того, щоб розважати, а щоб допомогти підростаючому поколінню українців знайти правильні морально-етичні орієнтири в надто заплутаному сучасному світі.

Письменниця познайомила дітей зі своїми книжками: «Як бобер і їжаки мандрували», «Простотак», «Розмова про мову», «Про вперту Анюту і смачну отруту», «Врятувати людину». Презентувала талановита авторка і свої нові твори «Таємниці старого Седнева» та «Моя душа». Діти в захваті слухали письменницю, коли вона напам’ять читала уривки власних творів, зупиняючись на самому цікавому місці. Звичайно ж учням хотілося дізнатися, що було далі і вони придбали у свої домашні бібліотечки ті книжки, які найбільше сподобались. Подарувала авторка і бібліотеці свої книги. Довго не відходили маленькі Олишівці від книжкової виставки-подарунка « Книжковий світ Тетяни Пакалюк» З захопленням діти брали до рук яскраві книжечки та брали автограф на згадку, бо вірші Тетяни Пакалюк торкнулися небес, торкнулися душі кожного, хто прийшов на зустріч .

Діти дарували поетесі зошити, ручки, малюнки і бажали їй здоров»я, творчої наснаги та саме головне, щоб вона ще раз до них приїхала. Від зустрічі з такою світлою жінкою і діти, і дорослі отримали велике задоволення, масу позитивних емоцій та гарних вражень. На згадку Тетяна Іванівна сфотографувалася у колективі маленьких читачів.

За інформацією районної ЦБС