back

Района ЦБС: «Світло негаснучого подвигу»

15 травня 2014

9 травня 2014 року в селищі Седнів відбувся мітинг – реквієм, де вшанували всіх загиблих воїнів, які віддали своє життя за мирне небо над нашою головою. В стінах бібліотеки була представлена книжкова виставка «Ніхто не забутий, ніщо не забуто». Пройшло урочисте вшанування пам’яті, покладання квітів до пам’ятника. Місцева поетеса Світлана Чугай зачитала свою нову поезію. Краєзнавці запросили всіх гостей до школи, де була представлена слайд-презентація «Долі односельців у роки війни» - Ервіна Мідена.

Бібліотекар Ковпитської сільської бібліотеки – Інна Пархоменко провела акцію «Вшанування ветеранів вдома» - спільно з громадою відвідали та привітали ветеранів. Подарували квіти та пам’ятні подарунки.

Зінаїда Харченко – бібліотекар Боромиківської сільської бібліотеки провела зустріч - вахта пам’яті «Полеглим у боях - вічна пам’ять». Разом із сільською громадою поклали квіти до обеліску слави. Бібліотекар представила книжкову виставку «Світло величного подвигу». На мітингу виступили сільський голова та директор школи. Отець Сергій – священнослужитель Троїцького храму привітав ветеранів, та відправив панахиду за загиблими.

Бібліотекарі Серединської та Топчіївської сільських бібліотек спільно провели «Вахту пам’яті», мітинг – реквієм та акцію вшанування ветеранів вдома. Для учнів провели екскурс сторінками книги пам’яті. Відбулась зустріч з Єфросинією Тураш «Спогади вдови загиблого солдата».

В селі Хмільниця також пройшов мітинг «Величні твої сторінки, Перемого!». Ганна Якименко - завідуюча бібліотеки представила на святі книжкову виставку «Дорогою слави».

На святі мужності і слави, бібліотекарями Халявинської сільської бібліотеки, Наталією Мацько та Ліною Коноваленко, була представлена книжкова виставка «Світло негаснучого подвигу», де були представлені фото місцевих ветеранів, книга пам’яті, книга скорботи, військовий щоденник та фото солдата. На мітингу виступили учні школи з привітаннями для ветеранів.

За інформацією районної ЦБС