back

Краєзнавча конференція «Долі загублені в роки Великої Вітчизняної війни жителів Чернігівського району»

06 травня 2014

06 травня ц.р. відбулась районна краєзнавча конференція з нагоди відзначення в районі 69 – ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років за участі першого заступника голови районної державної адміністрації Анатолія Кругола, заступника голови райдержадміністрації Лідії Гаєвської, голови районного осередку краєзнавців Андрія Курданова, директора інституту історії, етнології та правознавства ім.О.Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка, професора Олександра Коваленка, голова районної ветеранської організації Анатолія Гапича.

У заході взяли участь знані краєзнавці області та району, бібліотекарі, історики. В ході конференції з цікавими доповідями виступили Ірина Розумій, Сергій Горобець, Ірина Ральченко, Анатолій Скуратович, Ервін Міден, Надія Галковська. В рамках заходу відбулась презентація бібліографічного покажчика «Ніхто не забутий, ніщо не забуто…», укладач - провідний бібліограф районної ЦБС Ірина Розумій.

Зацікавленість присутніх викликала виставка літератури та краєзнавчих матеріалів «Сторінками безсмертя і величного подвигу», присвячена участі земляків у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 р. р. Центральне місце на виставці зайняв вірш Оксани Чугай «Мені болить» та бібліографічний покажчик «Ніхто не забутий, ніщо не забуто…» також були представлені розділи: «На захист Вітчизни», «Безсмертя. битва за Україну», «Чернігівський район в роки Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 р. р.», «Вічна Вам шана і слава солдати Перемоги». Також окреме, особливе місце зайняла пошукова робота бібліотекарів Чернігівського району, які надали зібрані матеріали про війну, загиблих або пропавши безвісти солдат. Інформацію надали очевидці тих подій. Представила виставку директор районної ЦБС Вікторія Пирковська.

За інформацією районної ЦБС