back

Допоможемо армії разом...

04 квітня 2014

Станом на 31 березня на рахунки Міністерства оборони України в рамках акції «Підтримай Українську армію» надійшло вже більше 70 мільйонів гривень від юридичних і фізичних осіб в якості допомоги Збройним Силам України.

З цієї суми 67 мільйонів 73 тисячі гривень — грошові перекази на матеріально-технічне, решта — на медичне забезпечення Збройних Сил України. За допомогою дзвінків на єдиний мобільний номер «565» на підтримку Української армії перераховано 17 мільйонів 631 тисяча гривень (усі — на матеріально-технічне забезпечення ЗС України).

В рамках програми «Підтримаємо армію разом» громадяни, підприємці та благодійники Чернігівщини продовжують надавати допомогу українським Збройним Силам. За сприяння засновника благодійного фонду “Поліський оберіг” Владислава Атрошенка до військових частин Збройних сил України, дислокованих у Чернігівській області, вже надійшло 760 повних комплектів військового обмундирування, 2500 речових мішків, по 1500 матраців і подушок та десяток мегафонів.

На потреби українського війська з благодійного фонду вже перераховано близько 1 мільйона гривень. З цієї суми 390 тисяч гривень перерахували потужні підприємства Чернігівщини. Зокрема, на пропозицію благодійника допомогти Збройним Силам України відгукнулися колективи підприємств ТОВ «ТехНова», ТОВ «Олстас-льон», ТОВ «Агропартнер», АТ КСК «Чексіл», АТ ВТФ «Сіверянка», АТ «Облтеплокомуненерго», взуттєва фабрика «Берегиня», «Брейн комп’ютерс», ВАТ банк «Демарк» та багато інших небайдужих.

Районна державна адміністрація виступила ініціатором збору коштів з метою допомоги українській армії, тому Чернігівський район також активно взявся допомагати українським військовослужбовцям.

Станом на 01 квітня 2014 року через управління Державної казначейської служби в Чернігівському районі на рахунок І-ї окремої Гвардійської танкової бригади А1815, що у селищі Гончарівське, перераховано 302 тис.грн.

Районною державною адміністрацією, районною радою, районними підприємствами, організаціями, установами, сільськими та селищними радами проведена робота щодо перерахування одноденного середнього заробітку на потреби армії. На рахунок військових формувань надійшло 32 тис.грн. ДП «Чернігівський лісгосп» перерахував 10 тис.грн., військовий лісгосп надав будівельні та пиломатеріали.

Окрім грошової, військові отримали й гуманітарну допомогу. Сільськими та селищними радами передані до Гончарівської війської частини продукти харчування, постільна білизна, засоби гігієни, одяг.

Сільськогосподарські підприємства району теж долучились до спільної справи та надали гуманітарну допомогу військовим формуванням, зокрема, СТОВ «Андріївське», СТОВ «Десна», ФГ «Напорівське» надали фінансову допомогу, ТОВ «Світанок», СВК «Полісся», ТОВ «Еконенерджі», ТОВ «Авангард», ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія» додатково надали пшоно, картоплю, гречку та інші продукти харчування. Чернігівське ЛВ УМГ надало танковій частині 30 комплектів спальних мішків, шкарпетки, засоби гігієни.

Медикаменти, 10 комплектів постільної білизни, продукти харчування тривалого зберігання передані від КЛПЗ «Чернігівська центральна районна лікарня», лікарі якої також надають військовим всю необхідну медичну допомогу.

КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги», окрім перерахованих коштів на рахунок танкової бригади А1815, надав 4 ємності для води та 4 шарові крани артилерійському підрозділу, що базується на території району. Артилерійці також отримали допомогу від ДП «Чернігіврайагролісгосп» у вигляді 30 ємностей для питної води.

Коли Батьківщина потребує захисту, кожен допомагає хто чим може. От і працівники ЗАТ НВО «Чернігівеліткартопля», а саме механізатори підприємства, долучились до ремонту БТРу, коли той, направляючись до місця дислокації, вийшов з ладу.

В місці тимчасового розташування військового підрозділу, який розгорнутий у с.Снов’янка з метою захисту стратегічних об’єктів, Киселівська та Боромиківська сільські ради постійно надають необхідну допомогу військовослужбовцям, а місцеве кафе за сприянням місцевих підприємців взяло на себе харчування бійців.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації