back

Загроза війни поєднує минуле і майбутнє

02 квітня 2014

У 1-ій окремій танковій бригаді, яка дислокується у селищі Гончарівське, та інших військових частинах області ведеться серйозна підготовка. Адже у разі потреби, армія має захистити кордони України від військової інтервенції.

Для того, щоб підтримати солдат, які потрапили до армії згідно Указу в.о. Президента України «Про часткову мобілізацію», до Гончарівського приїхали ветерани Збройних сил України і учасники бойових дій Великої Вітчизняної війни.

Під час спілкування ветеранів та солдатів звучали спогади про страшні події років Великої Вітчизняної війни, слова підтримки і вдячності за мужність і патріотизм.

«Війна – це лихо. Але ми повинні вміти воювати. Ви, солдати, повинні завжди пам'ятати про те, як ми любили і захищали свою Батьківщину. Бережіть пам'ять своїх батьків і бережіть цілісність України», — сказав учасник бойових дій, боєць партизанського з’єднання Федорова, голова обласної секції партизанів та підпільників Іван Кучма.

Зі сльозами на очах учасник оборони Москви, голова ревкомісії обласної ради ветеранів Володимир Білов згадував: «Якось я потрапив до лікарні із пораненням. Коли після операції отямився, побачив, як прибігла жінка і дуже голосно кричала. У неї на руках була маленька дівчинка, а з її ніжок текла кров… Цій дитині ампутували ноги. Після того, як дівчинка зрозуміла, що в неї вже немає ніжок, вона постійно запитувала у медсестри, чи виростуть у неї нові ніжки… Ось якою страшною є війна. Солдати, низькій уклін вам за те, що готові стати на захист своїх родин і своєї Батьківщини».

Також із солдатами та офіцерами спілкувалися ветерани Збройних Сил України Олександр Антипін та Ілля Полонський. Вони говорили про важливість воєнної підготовки, про фізичну витривалість, знання і навички ведення бою. Але найголовніше для солдата — це патріотизм. Саме завдяки патріотизму і надійному тилу була отримана Велика Перемога 1945 року.

Потім гостей запросили на полігон, де безпосередньо проходили навчальні бойові стрільби.

Загроза війни поєднує минуле і майбутнє. І сучасне покоління захисників Вітчизни дякує ветеранам за той героїзм, який вони проявили у 1941—1945 роках. У свою чергу, ветерани вдячні солдатам та офіцерам за мужність, яку вони проявляють сьогодні.

Зустріч ветеранів з солдатами та офіцерами відбулась за ініціативи голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира Івашка.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації