back

МАЙСТЕР-КЛАС У КИЄВІ – «ЯК НОВІ МЕДІА МОЖУТЬ ЗМІНИТИ ЖИТТЯ ВАШОЇ БІБЛІОТЕКИ»

31 березня 2014

27-28 березня в рамках національної тренінгової програми в м. Києві було проведено майстер-клас з сучасних технологій від системи шкільного менеджменту School Champion «Як нові медіа можуть змінити життя вашої бібліотеки». Навчання проходило за підтримкою IREX Україна та проекту «Бібліоміст». School Champion – це система шкільного менеджменту (раніше відома як EDUkIT), що дозволяє школам та іншим навчальним закладам і бібліотекам знайти свою цифрову ідентичність в інтернеті, відстежувати процес переходу освіти на новий рівень можливостей.

Серед користувачів School Champion в Україні – освітянські організації та заклади, бібліотеки, громадські установи та окремі педагоги. До Києва на навчання приїхали 15 представників бібліотек з усієї України. Серед них і представник Чернігівської районної ЦБС – Ірина Розумій, провідний бібліограф ЦРБ. Тренінг проходив в конференц-залі креативного smart cafe BIBLIOTECH, послугами якого учасники могли користуватися безкоштовно протягом усього навчання.

Були запропоновані ідеї з розробки веб-сайтів та використання інтернет-сервісів в роботі бібліотек, прості й ефективні безкоштовні інструменти, що орієнтовані на різний вік та інтереси відвідувачів бібліотеки.

За інформацією районної ЦБС